16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτιστικά

Χορευτικός Όμιλος Σάμου – Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στην Κλαίρη και τον Άρη

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ σας προσκαλεί στην παράσταση με τίτλο «Όλα ξεκίνησαν απ΄ το φανάρι» την Τετάρτη11 και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στις 9 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

 

Η μεγάλη αυτή παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. με τίτλο «Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι» σμιλεύτηκε πάνω στις επιρροές της Μικράς Ασίας στον Ελληνισμό, από το 1930 έως το 1950.

 

Με εργαλεία της τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, το τραγούδι και τη θεατρική πράξη, η παράσταση αποτυπώνει την ανθρώπινη πλευρά της ιστορικής μνήμης, της πολιτιστικής συνέχειας και της πίστης στη μητέρα όλων μας Παναγιά!

 

Οι μεγάλες αυτές ιδέες φιλτράρονται μέσα από μεγάλους και ανεκπλήρωτους έρωτες, χωρισμούς και αποχωρισμούς, πατρίδα και ξενιτιά, πόνο και χαρά, για να κορυφωθούν στο όμορφο και πανηγυρικό πνεύμα του γλεντιού μιας μακρινής αλλά όχι απόμακρης εποχής.

 

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σε μια πρωτότυπη, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στην οποία η τεχνολογία υπηρετεί την παράδοση, αναδεικνύοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο το φως, αντιπαραβάλλοντάς το προς το σκοτάδι.

 

Στην παραγωγή συμμετέχουν ενεργά πλήθος ετερόκλητων συντελεστών, καθιστώντας την παράσταση τόσο πολυσυλλεκτική και πολυτροπική, ώστε είναι βέβαιο πως θα γράψει ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμου.

 

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Κλαίρη και τον Άρη!!!

 

Για την παρακολούθηση της θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ. Προτείνεται όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση να κάνουν τηλεφωνικές κρατήσεις στο 6945 44 87 97 ώστε να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους, αναφέροντας απλά τον αριθμό των ατόμων.

Related posts

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin

Ιτέα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin