30 C
Σάμος
01/07/2022
Πολιτικά

Χρήστος Στυλιανίδης απο την Σάμο: «Κάνεις δεν μπορεί να πει στον εθελοντή να μην βοηθήσει, άλλα θα πρέπει να λειτουργούμε οργανωμένα

Τη Σάμο επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Μαζί του είναι και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο  Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος και ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Δυτικής Σάμου, ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Λυμπέρης, απευθυνόμενος στον κ. Στυλιανίδη, υποστήριξε ότι εκπροσωπεί όλους τους εθελοντές πυροσβέστες, ζητώντας από τον υπουργό την άμεση πιστοποίηση των εθελοντών του νησιού ώστε να βρίσκονται δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα όταν χρειαστεί.

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις ευρείες συσκέψεις των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα δασοπυροπροστασίας – δασοπυρόσβεσης. Αναφορικά για το ζήτημα που έχει προκύψει με το αίτημα της πιστοποίησης μελών εθελοντικών συλλογών της Σάμου στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π, υποστήριξε ότι «είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, κάνεις δεν μπορεί να πει στον εθελοντή να μην βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να λειτουργούμε οργανωμένα» .

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, είπε ότι για την φετινή αντιπυρική περίοδο οι δήμαρχοι της Σάμου θα συνεχίσουν να ενεργοποιούν τα εθελοντικά κλιμάκια σε περιπτώσεις περιστατικών πυρκαγιάς, σε άμεση συνεργασία με την Π.Υ και ταυτόχρονα οι εθελοντές θα εκπαιδεύονται από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Σάμου, μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις από την γενική γραμματεία με σκοπό να ξεκινήσουν οι έγγραφες στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών υπολογίζεται έως και 2-3 μήνες.

Τέλος, ο Βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, με παρέμβαση του για το θέμα ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να θέλει ο εθελοντής να προσφέρει και να μην μπορεί εξαιτίας κάποιων διαδικασιών, ζητώντας από τον υπουργό να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

 

Related posts

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε Σάμο και Ικαρία

admin

Η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ αποχαιρετά την Χριστίνα Κουτράκη

admin

Απάντηση Στυλιανίδη σε Αναφορά του Α. Μιχαηλίδη για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες Σάμου

admin

Την ΚΕΔ στην θέση Ζερβού επισκέφθηκαν Μηταράκης και Hoy

admin

Δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της δράσης Samos Pass

admin

Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Σάμου: Επτά χρόνια από το διάγγελμα Τσίπρα

admin

Δήλωση Σταμάτη Βαρδαρού για κινητοποίηση υγειονομικών

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σάμου αποχαιρετά τον Γιάννη Γρηγορακάκη

admin

Δόθηκε παράταση ενός έτους για την υποβολή αιτήσεων αποκατάστασης των κτηρίων για τους σεισμόπληκτους της Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα