20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Πολιτικά

Χρήστος Στυλιανίδης απο την Σάμο: «Κάνεις δεν μπορεί να πει στον εθελοντή να μην βοηθήσει, άλλα θα πρέπει να λειτουργούμε οργανωμένα

Τη Σάμο επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Μαζί του είναι και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο  Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος και ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Δυτικής Σάμου, ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Λυμπέρης, απευθυνόμενος στον κ. Στυλιανίδη, υποστήριξε ότι εκπροσωπεί όλους τους εθελοντές πυροσβέστες, ζητώντας από τον υπουργό την άμεση πιστοποίηση των εθελοντών του νησιού ώστε να βρίσκονται δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα όταν χρειαστεί.

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις ευρείες συσκέψεις των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα δασοπυροπροστασίας – δασοπυρόσβεσης. Αναφορικά για το ζήτημα που έχει προκύψει με το αίτημα της πιστοποίησης μελών εθελοντικών συλλογών της Σάμου στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π, υποστήριξε ότι «είμαστε σε μεταβατικό στάδιο, κάνεις δεν μπορεί να πει στον εθελοντή να μην βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να λειτουργούμε οργανωμένα» .

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, αντιστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, είπε ότι για την φετινή αντιπυρική περίοδο οι δήμαρχοι της Σάμου θα συνεχίσουν να ενεργοποιούν τα εθελοντικά κλιμάκια σε περιπτώσεις περιστατικών πυρκαγιάς, σε άμεση συνεργασία με την Π.Υ και ταυτόχρονα οι εθελοντές θα εκπαιδεύονται από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Σάμου, μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις από την γενική γραμματεία με σκοπό να ξεκινήσουν οι έγγραφες στο μητρώο της Γ.Γ.Π.Π. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών υπολογίζεται έως και 2-3 μήνες.

Τέλος, ο Βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, με παρέμβαση του για το θέμα ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να θέλει ο εθελοντής να προσφέρει και να μην μπορεί εξαιτίας κάποιων διαδικασιών, ζητώντας από τον υπουργό να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

 

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin