Connect with us

Δήμος

Χρυσαυγίτες και ακροδεξιοί έχουν “χωθεί” ως υποψήφιοι σε τουλάχιστον τρία “ανεξάρτητα” ψηφοδέλτια

Published

on

Στις 9 Μαΐου 1945 (πριν από 74 χρόνια) η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγηση της. Η νίκη της ανθρωπότητας εναντίον του φασισμού, η Αντιφασιστική Νίκη ήταν γεγονός. Μια νίκη που κατορθώθηκε χάρη στις ανείπωτες θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στην εποχή μας, που το τέρας του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι αλλά και διάφοροι παραχαράκτες προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να τα θυμόμαστε. Σήμερα, που μια ναζιστική εγκληματική συμμορία με τον μανδύα του κόμματος ΧΑ βρίσκεται δυστυχώς στην ελληνική βουλή.

Είναι ντροπή να υπάρχουν Έλληνες που να υποστηρίζουν και να ψηφίζουν τους υμνητές του ναζισμού και του Χίτλερ, ξεχνώντας τα πόσα δεινά έχει υποφέρει η πατρίδα και ο λαός μας. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να θυμόμαστε αυτό που έγραψε ο επιζών του Ολοκαυτώματος Ελί Βιζέλ «Ο δήμιος σκοτώνει πάντα δυο φορές, τη δεύτερη με τη λήθη».

Είναι σημαντικό ότι στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και στο Δήμο μας, παρά τις επιδιώξεις των αρχηγών της ΧΑ, δεν κατόρθωσαν να συγκροτήσουν αυτοτελή ψηφοδέλτια και να κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, παρόλο που στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 η ΧΑ στο δήμο μας είχε πάρει ποσοστό πάνω από 11% και 1300 ψήφους.

Δυστυχώς όμως, μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων και την ανακήρυξη των συνδυασμών σήμερα,  βλέπουμε καραμπινάτους χρυσαυγίτες και λοιπούς  ακροδεξιούς να έχουν “χωθεί” ως υποψήφιοι σε τουλάχιστον τρία “ανεξάρτητα” ψηφοδέλτια που διεκδικούν τους ψήφους των συμπολιτών μας για το Δημοτικό συμβούλιο και σε ψηφοδέλτια σε Κοινότητες του Δήμου μας.

Οι επικεφαλής αυτών των ψηφοδελτίων, πρέπει να λογοδοτήσουν δημόσια για αυτό το απροκάλυπτο «ξέπλυμα» των ακροδεξιών και χρυσαυγιτών και οι συμπολίτες μας να καταδικάσουν με τη ψήφο τους τους συνδυασμούς που τους συμπεριλαμβάνουν.

 

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Published

on

By

Σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεωργίου Στάντζου, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Σάμου, στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, όπως η έλλειψη προσωπικού στη Δ/νση Αστυνομίας Σάμου.

Εκτενής αναφορά έγινε στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, όπως επίσης και σε θέματα αστυνόμευσης στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε δέσμευση για αγαστή συνεργασία.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, των Κοσμητόρων των Σχολών της Πανεπιστημιακής Μονάδας της Σάμου, κ.κ. Β. Μεταφτσή και Σ. Κοκολάκη με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Κοσμήτορες και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διονυσίου, η οποία θα ασχοληθεί με την συνεργασία των δύο φορέων καθώς και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Η συνάντηση, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα με άμεσο ορίζοντα την υλοποίηση ενεργειών, που στόχο θα έχουν να μεταφέρουν τεχνογνωσία, εμπειρία και γενικότερα να ενδυναμώσουν τους δεσμούς μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Οι εκδηλώσεις στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Διάφορες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Καρλόβασι από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Το πρόγραμμα δράσεων έχει ως εξής:

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017