14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Χρ. Στεφανάδης προς Δήμο Ανατ. Σάμου: Ο διαχειριστικός έλεγχος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

  1. Συμφωνούμε και πάντα θα συμφωνούμε, ότι τα θέματα Υγείας είναι υψίστης προτεραιότητας και ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς πρέπει να έχουν λόγο. Και προφανώς και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.
  2. Συμφωνούμε ότι ο Δήμος θα πρέπει να επισημαίνει τα προβλήματα του Νοσοκομείου και να ζητά λύσεις.

  3. Διαφωνούμε όμως στην απαξίωση του Νοσοκομείου, όπως προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που χαρακτηρίζει την κατάσταση του Νοσοκομείου “άθλια”..

  4. Διαφωνούμε στην εκτίμηση ( προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) ότι  δεν έχει γίνει τίποτα θετικό από την Κυβέρνηση την τελευταία τριετία. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

  5. Διαφωνούμε με την άποψη ότι οι Δήμοι δεν έχουν (ηθική) υποχρέωση οικονομικής συμβολής (έστω και συμβολικής) στην λειτουργία των Νοσοκομείων. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα με ανάλογες ενέργειες οικονομικής στήριξης Νοσοκομείων, κυρίως της Περιφέρειας, από Δήμους.

  6. Συμφωνούμε (αν ήταν δυνατό το αντίθετο) ότι ο Δήμος Ανατολικής Σάμου είναι βαθύτατα λαβωμένος από τον σεισμό και το μεταναστευτικό. Θα περιμέναμε όμως να αναφερθεί η έμπρακτη, γενναία, υπό τις παρούσες συνθήκες, οικονομική αρωγή από την Κυβέρνηση: Με 126.000.000 Ευρώ για το νησί. Με περίπου 22.000.000 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών που έχουν δεσμευθεί ή αποδοθεί μόνο για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Με περίπου 11.000.000 Ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης μόνο για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου! Για να μην αναφέρουμε και τις άλλες σημαντικότατες ενισχύσεις προς τους πολίτες, όπως το SAMOS PASS και την πλατφόρμα Arogi.gr.

  7. Ο διαχειριστικός έλεγχος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή!  Όπως επεσήμανα, εγώ προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η διαχείριση των κονδυλίων έγινε και γίνεται κατά τρόπο ορθό και νόμιμο. Είναι γνωστό όμως, ότι διατυπώνονται ερωτήματα ή ενστάσεις από αρκετούς συμπολίτες από το διαδίκτυο και από Δημοσιογράφους. Για να υπάρξουν επίσημες απαντήσεις, είπα σε προηγούμενη ανακοίνωση μου ότι προτίθεμαι να ζητήσω διαχειριστικό έλεγχο από τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να μην υπάρχει καμία «σκιά». Προσθέτω, ότι θα το κάνω εφόσον η Δημοτική Αρχή συναινέσει. Μια λύση θα ήταν, η ανακοίνωση λεπτομερών οικονομικών στοιχείων που να αφορούν και την αιτιολόγηση αλλά και τα κριτήρια επιλογής στις απευθείας αναθέσεις έργων και που απασχολούν όπως προανέφερα αρκετούς συμπολίτες μας.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, δεν υπεισέρχομαι σε μικροκομματικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις. Απόλυτα συνεπής στον θεσμικό μου ρόλο, πρώτιστος και μοναδικός στόχος και σκοπός μου είναι, σε συνεργασία με όλους, η πρόοδος του ακριτικού Νομού μας και η ευημερία του Λαού μας.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin