Connect with us

Σαμιακά

Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες της Σάμου

Published

on

Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) 31/2018 (ΦΕΚ A’ 61/04-04-2018) με τίτλο «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες» εισάγει μια σειρά ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, αναφορικά με τις υποχρεώσεις εκμεταλλευόμενων λουτρικές εγκαταστάσεις ως προς την πρόσληψη ναυαγοσωστών και τις ευθύνες που απορρέουν. Με άλλα λόγια, ρυθμίζει το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής για την προστασία των λουόμενων σε οργανωμένες παραλίες και ορίζει νέες διαδικασίες, προϋποθέσεις και προδιαγραφές εξοπλισμού, τα οποία απαιτούν αρκετό χρόνο προετοιμασίας, προκειμένου να εφαρμοστούν.

Η ισχύς του προαναφερόμενου Π.Δ., σύμφωνα με το άρθρο 19, ξεκινά ένα μήνα μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή βρίσκεται σε ισχύ από τις 4 Μαΐου 2018.

Η καθυστέρηση δημοσίευσης του εν λόγω Π.Δ., σχεδόν με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με την άμεση, σχεδόν, εφαρμογή του έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην προετοιμασία και του Δήμου Σάμου αλλά και των υπόχρεων φορέων για την θερινή περίοδο.

Θυμίζουμε ότι ο χαρακτηρισμός των παράλιων χώρων του δήμου Σάμου ως πολυσύχναστων για το έτος 2018, είχε τεθεί τον Φεβρουάριο του 2018 σε ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου .Όπου είχαν χαρακτηριστεί  ως πολυσύχναστες παραλίες στη Σάμο οι ακόλουθες:

Η Παραλία Τσαμαδού.

Η παραλία Κάμπου Μαραθοκάμπου.

Η παραλία Ποτάμι Καρλοβάσου και η παραλία Πυθαγόρειου  (έμπροσθεν Δημοτικού Σχολείου).

Επειδή άλλαξε η νομοθεσία, ήταν αδύνατο να καλυφθούν από τον δήμο Σάμου οι προϋποθέσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι αναγκαστικά για το 2018 δεν θα υπάρχει  “πολυσύχναστη” παραλία στο νησί μας και κατ’ επέκταση ούτε και ναυαγοσώστες .

Απο την πλευρά τους, επαγγελματίες ναυαγοσώστες μιλώντας στο Samos24, τονίζουν οτι είναι αδιανόητο να μην καλυφτεί έστω και μια πολυσύχναστη παραλία στη Σάμο,αφού οι μηχανές των 2 σκαφών είναι συντηρημένες και έτοιμες από πέρσι, καθώς επίσης όλος ο απαραίτητος ο εξοπλισμός υπάρχει. Επισημαίνουν τέλος ,ότι  με την αλλαγή στη νομοθεσία, τα μέτρα ήταν 300 αριστερά- δεξιά του Πύργου και έγιναν 200 μέτρα και κατασυνέπια δεν επηρεάζονται οι παραλίες, Τσαμαδού και  Ποτάμι Καρλοβάσου.

Ας ελπίσουμε  στην διάρκεια του καλοκαιριού να μην υπάρξουν περιστατικά στις ακτές μας.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Π.Ε. Σάμου: Κανένα κρούσμα covid-19

Published

on

By

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού δεν καταγράφεται στην Π.Ε. Σάμου, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) το τελευταίο 24ωρο .

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στη χώρα είναι 2.353, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας…
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με #COVID19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω…
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422 (69.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη…

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Χατζηχριστοδούλου για προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία- Ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον

Published

on

By

Με ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή την συνεδρίαση του Δ.Σ Ανατ. Σάμου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανατροπή», Χρήστος  Χατζηχριστοδούλους ανέφερε:

«Κατά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δυστυχώς ενημερωθήκαμε ότι αν το κράτος δεν βοηθήσει οικονομικά τον Δήμο, οι υποδομές που απαιτούνται για να τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες στα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές, μπορεί να μην είναι έτοιμες. Τελικά, ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον και δεν ευθύνεται κανένας για όλη αυτή την κατάσταση;».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή