Connect with us

Σαμιακά

Χωρίς στέγη η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης-παράρτημα Σάμου;

Published

on

Δεν εγκρίθηκε  το αίτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης  παράρτημα Σάμου για μακροχρόνια παραχώρηση του κτιρίου POP CORN που βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καρλοβασου,με το αιτιολογικό ότι ο Δήμος Σάμου έχει αιτηθεί την ένταξη του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για την περαιτέρω αξιοποίηση του.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με αίτηση της προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου,ζητούσε την μακροχρόνια παραχώρηση του κτιρίου, για τις ανάγκες στέγασης του θαλάσσιου διασωστικού της εξοπλισμού,την άμεση πρόσβαση στη θαλάσσια περιοχή όποτε αυτό ζητηθεί, εξαιτίας της τοποθεσίας του κτιρίου και της δημιουργίας ενός σύγχρονου χώρου εκπαίδευσης για τους εθελοντές και τους πολίτες του νησιού.

Η ΕΟΔ το προηγούμενο διάστημα προέβη στη στεγανοποίηση της οροφής του κτιρίου,στον καθαρισμό και στην επισκευή υδρορροών στην οροφή, τη επισκευή τοιχοποιίας λόγω υγρασίας εντός και εκτός του κτιρίου,σε ηλεκτρολογικές εργασίες κ.α.

Το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Σάμου είχε εγκρίνει αρχικά στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Σάμου την παραχώρηση του κτιρίου για το χρονικό διάστημα ενός έτους (με ημερομηνία έναρξης την 03/10/2016 και ημερομηνία λήξης την 02/10/2017 ).

Μετά την εξέλιξη αυτή η ΕΟΔ – Παράρτημα Σάμου θα πρέπει να αναζητήσει νέα στέγη.

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Attica Group: Ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη με τα νησιά Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδες

Published

on

By

H Attica Group ανακοινώνει την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων από τον Μάρτιο του 2021, με τη δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Myconos σε συνέχεια υπογραφής σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2021, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονος, Σύρος και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

H δρομολόγηση του Blue Star Myconos ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού και των μεταφορικών εταιρειών, συνδέοντας απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τα δρομολόγια από τον λιμένα Καβάλας, η Attica Group θα εξυπηρετεί πλέον από δύο λιμάνια τη Βόρεια Ελλάδα, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις σε επιβάτες και εμπορεύματα.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK, με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε τέσσερις χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Τρεις ειδικότητες γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας

Published

on

By

Με τρείς επικουρικούς γιατρούς ενισχύετε το Κέντρο Υγείας Ευδήλου Ικαρίας και αφορά στις ειδικότητες: Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Καρδιολογίας και Ακτινολόγου
Πληροφορίες για εξετάσεις και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2275033030, 2275032922, 2275031228.

Πηγή: ertnews.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-197 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή