14.4 C
Σάμος
22/02/2024
Σαμιακά

Όλα έτοιμα για την “Λευκή Νύχτα” στη πόλη της Σάμου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας και ο Δήμος Σάμου διοργανώνουν την έκτη “Λευκή Νύχτα” στη πόλη της Σάμου, το Σάββατο 03 Αυγούστου 2019.

Από νωρίς το βράδυ και μέχρι το πρωί, τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά, με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές τους με τον περίπατό τους στους ζωντανούς, φωτισμένους και από τις βιτρίνες, δρόμους της Σάμου.

Μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές ακόμη πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα πλαισιώσουν και θα εμπλουτίσουν αυτή την ξεχωριστή βραδιά που θα περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές από πλευράς των καταστημάτων.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων θα υποστηρίζουν την βραδιά με την παρουσίαση της παραγωγής τους. Ακόμη στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, ομάδες εθελοντών και φορείς από όλη τη Σάμο.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών η Δημοτική Συγκοινωνία θα εκτελεί ειδικά δρομολόγια από τις 20:00 μέχρι τη 01:00 από τις εξής στάσεις: Άνω Βαθύ, Ποταμάκι, Νεάπολη, Μαλαγάρι, ΚΤΕΛ. Επίσης έκτακτα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Σάμου θα πραγματοποιηθούν από το Καρλόβασι με ώρα αναχώρησης 19.00 (με ενδιάμεσες στάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο και στο Κοκκάρι) καθώς και από το Ηραίο Σάμου με ώρα αναχώρησης 19.30 ( με ενδιάμεση στάση στο Πυθαγόρειο) . Η επιστροφή θα γίνει στις 01.00π.μ.

Τα αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιούν ως χώρο στάθμευσης το λιμάνι Μαλαγαρίου και να μετακινούνται ως την πόλη με την Δημοτική Συγκοινωνία.

Οι “Λευκές Νύχτες” γεννήθηκαν ως ιδέα στην Αγία Πετρούπολη, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος δύει πολύ αργά, και με το αχνό λυκαυγές να κυριαρχεί.

Σύντομα επεκτάθηκαν ως θεσμός σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη –εδώ και μερικά χρόνια και σε πολλές ελληνικές, μεταξύ τους και αυτή της Σάμου.

Οι “Λευκές Νύχτες” δίνουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να δουν και να βιώσουν τις αστικές περιοχές με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, φωτισμένες και σε εγρήγορση, κύτταρα όχι μόνο ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και εμπορικής δραστηριότητας σε βραδινές ώρες.

Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης και την ασφάλεια των πολιτών, έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά μήκος της παραλιακής οδού και η εκτροπή της κυκλοφορίας σε εναλλακτικές οδεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα των οδών Γυμνασιάρχου Κατεβαίνη (από το ύψος του σινεμά),Αλέξανδρου Πασχάλη (από το ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα), 25ης Μαρτίου και Γράμμου, που οδηγούν στην παραλιακή οδό από τις 18.30 έως την λήξη της εκδήλωσης.

Related posts

Κήρυξη 24ωρης Πανσαμιακής Πανεργατικής Απεργίας την 28/2/2024

admin

Συνεχίζεται η αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού απο την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

admin

Λειτουργία ιατρείου Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΚΥ Καρλοβασίου

admin

Vin Doux Naturel: Μοναδική εμπειρία γεύσης

admin

Προσοχή στην τήρηση της νομοθεσίας για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις

admin

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/2

admin

Τη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ

admin

Oμιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σάμου

admin