Connect with us

Περιφερειακά

«Όργωσε την Βόρεια Ελλάδα» για την προβολή των νησιών ο Περιφερειάρχης

Published

on

Την παρουσίαση  της   τουριστικής καμπάνιας  2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Πάμε Βόρειο Αιγαίο για Διακοπές Αλλιώς» με στόχο την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού ολοκλήρωσε στην Βόρειο Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος  από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Νύκτα.

Ο Περιφερειάρχης  συναντήθηκε  με τουριστικούς πράκτορες της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρουπόλεως. Παρουσιάστηκε η  καμπάνια και συζητήθηκαν κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, ώστε να υπάρξει αύξηση των επισκεπτών στις νήσους  του Βορείου Αιγαίου.

Παρουσίαση έγινε και σε δημοσιογράφους και  Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως  σε  Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αφιερώματα για τις νήσους μας.

Στην Καβάλα  ο Περιφερειάρχης είχε σύσκεψη εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Καβάλας κ. Μουμτζάκη, τους Προέδρους  του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού κ. Πεφάνη και του Φορέα «Δημωφέλεια» κ. Αγγελίδη. Συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας των δύο φορέων  αφού η Καβάλα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις νήσους του Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του κ Μουτζούρη από την Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Στην Θεσσαλονίκη στις 12.06.2020 σε πολύ καλό κλίμα και με έντονη την διάθεση συνεργασίας υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Ζέρβα και την Εντεταλμένη  Σύμβουλο Τουρισμού κα Καραγιάννη.


Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του ΕΕΘ και γνωστός τουριστικός πράκτορας  κ.Ζορμπίδης υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη τονίζοντας ότι το ΕΕΘ είναι έτοιμο να συνδράμει κάθε προσπάθεια για την αύξηση του τουρισμού στις  νήσους του Βορείου Αιγαίου, καθώς αυτό αποτελεί εθνική  υποχρέωση. Επεσήμανε ότι οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου διαθέτουν όλα τα στοιχεία που αποζητά ένας τουρίστας. Ο Περιφερειάρχης κατέγραψε τις ιδέες και τις προτάσεις του κ. Ζορμπίδη προκειμένου να μελετήσει την εφαρμογή τους.

Στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 13.06.2020 με τον Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη  συζητήθηκε η αξιοποίηση των  νέων δεδομένων και η μετατροπή  της  κρίσεως σε ευκαιρία προωθήσεως  του εσωτερικού τουρισμού και αναδείξεως  των περιοχών μας,  με τη δυνατότητα που  δίνει και η νέα  ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολη- Λήμνος.  Την  ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή Έβρου και πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ.  Δημοσχάκη. Κεντρικό  ρόλο στη συζήτηση είχε το ζήτημα του κοινωνικού τουρισμού που αποφάσισε η Κυβέρνηση. Ο Περιφερειάρχης απεύθυνε  ανοιχτή πρόσκληση στους Εβρίτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές των νήσων του Βορείου Αιγαίου.

Την Δευτέρα 15.06.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενημέρωσε συνολικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τουρισμού των νήσων του Βορείου Αιγαίου σχετικά με  τις συναντήσεις του στην Βόρεια Ελλάδα  και μετέφερε τα αιτήματα των επαγγελματιών  της Βορείου Ελλάδος  στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς και επαγγελματίες  του Βορείου Αιγαίου.

Comments

comments

Περιφερειακά

Προχωρούν τα έργα στον Αγ. Αθανάσιο Υδρούσσας και Αϊ Γιαννάκηδες Άνω Βαθέος

Published

on

By

Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ενημερώνει πως εγκρίθηκαν και υπογράφησαν  από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη οι συμβάσεις για τις  συμπληρωματικές μελέτες που αφορούν την  αρχιτεκτονική αποκατάσταση  του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Υδρούσσας Σάμου και των υποστηρικτικών μελετών για το έργο  της αποκατάστασης του δίκλυτου Ιερού Ναού «Αϊ -Γιαννάκηδες» στο Βαθύ Σάμου.

Οι δύο ναοί είναι έξοχα δείγματα της αρχιτεκτονικής εκκλησιαστικής κληρονομιάς του τόπου μας και με την ολοκλήρωση των μελετών θα υπάρξει η δυνατότητα  εκτέλεσης  εργασιών, για την ανάδειξη των θρησκευτικών μας μνημείων.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Published

on

By

Στις 06-08-2020 ημέρα Πέμπτη στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου (ΔΑΟΠ Β. Αιγαίου), αναρτήθηκαν οι πίνακες αποτελεσμάτων των υποψήφιων του υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 όπου:

 

  • εγκρίθηκαν και επιλέγονται για ενίσχυση 540 αιτήσεις υποψήφιων του υπομέτρου 4.1. «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με συνολική δημόσια δαπάνη 32.517.886,39€

 

  • εγκρίθηκαν αλλά δεν επιλέγονται για ενίσχυση (επιλαχόντες) 575 αιτήσεις υποψηφίων με συνολική δημόσια δαπάνη 33.201.447,58€ και έχουν δικαίωμα ενστάσεων για επανεξέταση

 

  • απορρίφθηκαν 134 αιτήσεις υποψηφίων

 

Από τα 45.122.197,00€ του υπομέτρου 4.1. «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»  που έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, σε αυτή τη φάση έχουν δεσμευθεί τα 13.556.001 € για την κάλυψη των υποψηφίων που θα δικαιωθούν κατά  την αξιολόγηση των ενστάσεων.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει συνεχή  επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανεύρεση περισσότερων διαθέσιμων πόρων για την κάλυψη όλων των υποψηφίων.

 

Ο Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου

 

                                                                           Κωνσταντίνος  Μουτζούρης          

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Την ανάδειξη και την αξιοποίηση του μύθου του Ικάρου ζητά ο Μ. Κάρλας απο τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

Published

on

By

Υπόμνημά  προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Μανώλης Κάρλας, σχετικά με την ανασύσταση της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας.

Αναλυτικα το Υπόμνημά προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Στις αρχές της πρώτης δεκαετία του 2000 έγινε προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του μύθου του Ικάρου με την ίδρυση της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας (ΦΕΚ 316Α/16/12/2002, νόμος 3082).

Στα πλαίσια αυτά ορίστηκε προσωρινή άμισθη Διοικούσα Επιτροπή (ΦΕΚ 337Β/20/03/2003), δαπάναις του κράτους διαμορφώθηκε βωμός της Ικάριας Αεραθλητικής Φλόγας στην θέση Φοντάνα του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας με συναπτό αμφιθέατρο και δαπάναις της Αυτοδιοίκησης έγινε  διαμόρφωση παράλιου χώρου στην θέση Ίκαρης του οικισμού «Χρυσόστομος» όπου και ο ομώνυμος βράχος εντός της θαλάσσης που κατά την παράδοση είναι ο μαρμαρωμένος Ίκαρος.

Το 2001 και το 2009 έγιναν τελετές αφής της φλόγας για τις Διεθνείς Αεραθλητικές Ικαριάδες της Βαρκελώνης και του Τορίνο και η φλόγα ταξίδεψε μέχρι εκεί.

Το 2010 η τότε κυβέρνηση κατάργησε πλειάδα Οργανισμών μεταξύ των οποίων και τη Διεθνή Ικάριο Αεραθλητική Ακαδημία παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης και φορέων της Κοινωνίας και του Αεραθλητισμού.

Έκτοτε υπάρχει πλήρης στασιμότητα στο εγχείρημα και την προοπτική του τόσο τοπικά όσο και κεντρικά.

Συναντηθήκαμε στην Ικαρία στις 17/7/2020 ημέρα που το νησί γιόρταζε την επέτειο της νικηφόρας Ικαριακής Επανάστασης του 1912 ενάντια στους Οθωμανούς κατακτητές.

Σε συζήτησή μας ανέδειξα το θέμα της Ικαριάδας και με προτρέψατε να σας ενημερώσω εγγράφως.

Πιστεύω ότι πρέπει τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Μεταφορών, σε συνεννόηση και συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τους φορείς της Ικαρίας καθώς και με φορείς του Αεραθλητισμού να προχωρήσουν στην ανασύσταση της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας και σε κάθε περίπτωση στην με κάθε πρόσφορο τρόπο ανάδειξη και αξιοποίηση του μύθου του Ικάρου για λόγους εθνικούς, πολιτιστικούς, τουριστικούς και προαγωγής εν γένει της φιλίας και της συναδέλφωσης των Λαών στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

Η Ικαρία γνωστή στα πέρατα της Γης για τον Ίκαρο, τις ιαματικές της πηγές και την μακροζωία, για την εξαίσια φύση της και για την απαράμιλλη φιλοξενία και το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της επενδύει όπως πάντοτε στην αειφορία, στα μεγάλα και υψηλά της Οικουμένης, στον Άνθρωπο και αξίζει δικαιωματικά την κάθε στήριξη και βοήθειά μας.

Με εκτίμηση
Μανώλης Ν. Κάρλας
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου

 

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 ώρα ago

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στη Σάμο την Τρίτη 11.08

Πολιτιστικά5 ώρες ago

«Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου- Ανατολικό άκρο” – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αστυνομικά - Λιμενικά19 ώρες ago

Συλλήψεις στην Ικαρία για παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σαμιακά20 ώρες ago

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία

Σαμιακά2 ημέρες ago

Διοικητής Νοσοκομείου Σάμου: Συνεχίζουμε μόνο με τα πρώτα 3 κρούσματα χωρίς να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά

Σαμιακά2 ημέρες ago

Τέλος σε λιτανείες, πανηγύρια

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Προχωρούν τα έργα στον Αγ. Αθανάσιο Υδρούσσας και Αϊ Γιαννάκηδες Άνω Βαθέος

Δήμος2 ημέρες ago

Νέο μέλος στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) ο Γιώργος Διονυσίου

Σαμιακά2 ημέρες ago

Βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο ΕΛΙΑ στο Πυθαγόρειο, με κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά2 ημέρες ago

Μηταράκης: Αλλαγή σελίδας στο μεταναστευτικό

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή