Connect with us

Περιφερειακά

«Όχι στις δομές, να ισχύσει για το Β.Α ότι και για τον Έβρο. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Published

on

Για τη μεταναστευτική κρίση στο Βόρειο Αιγαίο μίλησε στην Αθήνα στις 28 και 29 Ιανουαρίου, στα πλαίσια ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης.

Το πάνελ των ομιλητών περιελάμβανε τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο , τον Βουλευτή ΝΔ Α. Συρίγο, τον πρώην υπεύθυνο της ΕΕ στη Ελλάδα Π. Καρβούνη, τον πρόεδρο της διεθνούς εταιρίας για τα δικαιώματα του ανθρώπου κ. Χριστόπουλο, τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, τον Βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο, τον Αντιδήμαρχο Χίου κ. Γ. Ξενάκη, τον ναύαρχο κ. Β. Πολίτη, τον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη και άλλους, οι οποίοι εξέτασαν το θέμα από τη διεθνή γεωπολιτική σκοπιά, εστιάζοντας κυρίως στο μείζον δημογραφικό πρόβλημα το όποιο οδηγείται σε κορύφωση.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος , πρέσβεις ,ο πρώην υπουργός Π. Ευθυμίου ο οποίος και έλαβε σαφή θέση στο θέμα, καθώς και μέλη της «Κίνησης Πολιτών » και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Ρεπουμπλικάνων, αλλά κυρίως Βορειοαιγαιοπελαγίτες που διαμένουν στην Αθήνα.

Στις δυο εκδηλώσεις έγινε μια ιστορική αναδρομή στο μεταναστευτικό, καθώς και μια επισκόπηση των αποτρεπτικών πρακτικών που τηρούν άλλες χώρες. Eπιβεβαιώθηκε ότι η Ε.Ε έχει κλείσει τα σύνορα της οριστικά και αμετάκλητα στους μετανάστες και η Ελλάδα (δηλαδή, το Β.Α) θα σηκώσει όλο το μεταναστευτικό βάρος της Ευρώπης. Επίσης, κατέστη σαφές ότι το μεταναστευτικό είναι κυρίως θέμα χειρισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να σκληρύνει τη στάση της, να αλλάξει τον τρόπο ερμηνείας και εφαρμογής των διεθνών συνθηκών όπως έχουν κάνει άλλα κράτη, να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ως το μείζον εθνικό μας ζήτημα και να μην υπεκφεύγει με μέτρα ήσσονος σημασίας. Ο Περιφερειάρχης εστίασε την ομιλία του σε μια ανάλυση της καταστάσεως στο Βόρειο  Αιγαίο και έθεσε μετ’ επιτάσεως τρία θέματα:

1) Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ξεκάθαρα ότι στον νομό Έβρου, ο οποίος αποτελεί το σύνορο μας με την Τουρκία, δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστών. Το ίδιο ακριβώς απαιτούμε για το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά.

2) Απαιτούμε καταγραφή και αυστηρό έλεγχο των ΜΚΟ οι οποίες έχουν γίνει κράτος εν κράτει.

3) Απαιτείται απόδοση λογαριασμού για τα 1.6 (κατ’ άλλους 2,2 ) δις € που έδωσε στην Ελλάδα η Ε.Ε επιχορήγηση για το μεταναστευτικό. Από τη μέχρι τώρα έρευνα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν ανευρέθησαν ίχνη εισροής χρημάτων μέχρι σήμερα .

 

Comments

comments

Περιφερειακά

Σύντομα η λειτουργία των ιατρείων στα ΚΥΤ – «Επείγει η αποσυμφόρηση λόγω κορωνοϊού» τι απαντά η Κυβέρνηση;

Published

on

By

Όλα έτοιμα φαίνονται πως είναι για την λειτουργιά των εξωτερικών ιατρείων πρώτης αξιολόγησης στα ΚΥΤ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι προκηρύξεις των θέσεων για γιατρούς και νοσηλευτές έχουν γίνει και όπως δήλωσε και ο Περιφερειάρχης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σε λίγες ημέρες ξεκινάει και η λειτουργία τους επίσημα. Ο κ. Μουτζούρης ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσουν στελεχωμένα με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τα τρια ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΣ για έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωναίου σε μετανάστες.

Οι οικιακοί εγκατασταθηκαν εμπρός απο τα ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, ΒΙΑΛ Χίου και Βαθέος Σάμου.

Ειναι μια πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Περιφερειας Βορειου Αιγαίου για προστασία του γηγενούς πληθυσμού και των μεταναστών . Ο θεός βοηθός μας!»

Αξίζει να σημειώσουμε πως εχθές ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα κάτι που επεσήμανε και η ευρωπαία επίτροπος εσωτερικών Υποθέσεων κ. Γιόχανσον.

Η Κυνέρβηση ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν συντρέχει λόγος αποσυμφόρησης καθώς δεν υπάρχει κρούσμα στα ΚΥΤ μέχρι σήμερα.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως σε απευκταία περίπτωση μαζικών κρουσμάτων και ανεξέλεγκτης διάδοσης του κορονοϊού στα ΚΥΤ θα υπάρξουν πολύ μεγάλες ευθύνες των αρμόδιων.

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Β.Πανουράκης για την 25η Μαρτίου: Μείνετε σπίτι, βγάλτε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια σας!

Published

on

By

Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο οποίος καλεί όλους να υψώσουν τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια τους.

Το μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Σάμου αναλυτικά:

“H 25η Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συνιστά την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης και η επέτειος της είναι εδώ για να θυμίζει τις μάχες που έδωσαν οι πρόγονοι μας για τα ιδανικά, με ύψιστο όλων την Ελευθερία. Μεγάλος ο συμβολισμός, ένα παραπάνω σήμερα, με την επέτειο αυτή να αποτελεί την έμπνευση για κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδηθεί.

Δυστυχώς, φέτος συμπίπτει με τον μεγάλο εχθρό της πανδημίας, που αναγκαστικά αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας και θέτει σε κίνδυνο το νούμερο ένα μέλημα όλων των ανθρώπων, που δεν πρέπει να είναι άλλο από την ΥΓΕΙΑ.

Δεν υποκύπτουμε, θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη, παίρνοντας δύναμη και έμπνευση από αυτά που έγιναν 199 χρόνια πριν. Μείνετε σπίτι, βγάλτε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια σας!

Χρόνια Πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, Χρόνια Πολλά στους απανταχού Έλληνες!”

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Π. Κουφέλος: Παρέμβαση για τη μετακίνηση των παραγωγών

Published

on

By

 

Γράφει ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Β. Αιγαίου, κ. Πανάγος Κουφέλος, είχε επικοινωνία σήμερα με τον νέο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, στην οποία έθιξε το θέμα μετακίνησης των παραγωγών, έπειτα κι από την ισχύ της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας( ισχύει από σήμερα 23/3/2020 και ώρα 06:00) που επέβαλε η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο κ. Κουφέλος, κατόπιν συζήτησης με τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μουτζούρη, προχώρησε σ’ αυτήν την παρέμβαση – τομή, μιας και σημαντική μερίδα των παραγωγών, έχει δηλώσει τις εκτροφές της σε ονόματα συγγενικών της προσώπων, κι ως εκ τούτου θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μετάβαση της, προς το χώρο εκτροφής.

Έπειτα από την επικοινωνία που είχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστάσιας, αποφασίστηκε οι παραγωγοί να μετακινούνται, φέροντας μια υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, στις οποίες θα εκτελούν τις εργασίες τους.

O κ. Κουφέλος, μετά το πέρας της επικοινωνίας, προέβη στις εξής δηλώσεις: “Κατόπιν πάρα πολλών ερωτημάτων από αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς, για το θέμα μετάβασης του στους χώρους, όπου έχουν τις εκτροφές του, καθότι πάρα πολλοί από αυτούς είχαν δηλώσει τις εκτροφές του σε ονόματα συγγενικών τους προσώπων, με αποτέλεσμα να μην είναι οι κύριοι κάτοχοι, επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου πρότεινε να γίνεται μια υπεύθυνη δήλωση από πλευράς του κατόχου της εκτροφής, ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι που ασχολείται με τις εκτροφές, κι ότι θα πηγαίνει να περιποιηθεί ή να ταΐσει τα ζώα του. Αυτό θα συμβεί, για να μην επιβληθεί το πρόστιμο, λόγω της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει από σήμερα. Θα παρακαλέσω,  όμως, πάρα πολύ όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς, να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής, όπως προβλέπονται, και να αρκούνται μόνο στη φροντίδα της εκτροφής τους.

Σαν Περιφέρεια Β. Αιγαίου, έχουμε εκδώσει σχετική εσωτερική εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ώστε σε όλες τις δραστηριότητες τους, να ακολουθούνται τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση. Για παράδειγμα, να προσέρχεται ένας – ένας στα σφαγεία ή στα ελαιοτριβεία, να μην παραμένουν στο χώρο μέσα, να έχουν αντισηπτικά, μάσκες και γάντια, με σκοπό να τηρούμε στο ανθρώπινο δυνατό την ατομική υγιεινή. Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περιορίσουμε τα κρούσματα.

Στόχος μας, να περιορίσουμε τα κρούσματα και να είμαστε όλοι εδώ. Πρέπει να βγούμε νικητές!”

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Δήμος1 ώρα ago

Έκκληση του δήμου Ανατολικής Σάμου σε όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20-03-2020 με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά προς Σάμο

Ικαριακά3 ώρες ago

Ανακοίνωση Δήμου Ικαρίας για το κρούσμα στο νησί και οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Σαμιακά4 ώρες ago

Με προσευχή και νηστεία!

Σαμιακά9 ώρες ago

Σε Νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρεται ο 25χρονος

Σαμιακά12 ώρες ago

Ο Δημήτρης Αξιώτης ο νέος Διοικητής του ΚΥΤ Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά23 ώρες ago

Τα 11 μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας

Σαμιακά23 ώρες ago

Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η 2μηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας

Αστυνομικά - Λιμενικά1 ημέρα ago

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Σάμο σε μετανάστες για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σαμιακά1 ημέρα ago

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ικαρία

Σαμιακά1 ημέρα ago

Ο Μηταράκης αναβάλλει την καταβολή του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος στους μετανάστες

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Αποτροπή μεταναστών στο στενό της Μυκάλης

Περιφερειακά4 εβδομάδες ago

«Ο Δρόμος είναι πολύ μακρύς…!»- Ανάρπαστη η σελίδα στήριξης του Κώστα Μουτζούρη από κατοίκους

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Λυκούργου Λογοθέτη. 19 καταστήματα έβαλαν λουκέτο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος. Βολές πολυβόλων όπλων, αντιαεροπορικών πυροβόλων και όπλων καμπύλης τροχιάς όλμων σε θαλάσσιους στόχους

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

ΖΕΡΒΟΥ – Σχηματίσθηκε δικογραφία σε τουλάχιστον10 άτομα για παρακώλυση συγκοινωνιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Κάτοικοι από το μπλόκο : «Μας ξεπουλήσατε!»

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Απαγόρευση ναυσιπλοΐας από Λέσβο μέχρι Σάμο για ανακοπή των ροών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Συνοριοφύλακες Σάμου: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων (πίνακες)

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Ανακοίνωση Blue Star Ferries για το F/B Blue Star MYCONOS

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Το πλοίο «Aqua Blue» στη Σάμο για μεταφορά μεταναστών

Δήμος2 εβδομάδες ago

Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου Αν.Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Αποδοκιμασίες κατοίκων εναντίον του Νότη Μηταράκη για τη νέα δομή μεταναστών

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Λυκούργου Λογοθέτη. 19 καταστήματα έβαλαν λουκέτο

Σαμιακά2 μήνες ago

Η Σάμος έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα

Πολιτικά3 μήνες ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά3 μήνες ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος3 μήνες ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά3 μήνες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Σαμιακά3 μήνες ago

Στο λιμένα Μαλαγαρίου τα Αρματαγωγά “Χίος και Λέσβος”

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017