Connect with us

Σαμιακά

Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Σάμο: Ετήσιος απολογισμός δωρεών και έργων για το 2020

Published

on

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στη Σάμο, με παρουσία στο νησί από το 2013, στηρίζει τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στην αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων για τα άτομα που εμπίπτουν στην εντολή της, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της.

Το 2020 ήταν μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά για όλους, καθώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη πανδημία, ένα φονικό σεισμό στη Σάμο και έντονα καιρικά φαινόμενα, και κληθήκαμε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και καταστάσεις. Το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας παρέμεινε στην πρώτη γραμμή στήριξης των προσφυγών και των αιτούντων άσυλο καθώς και στη διάθεση των αρχών εντατικοποιώντας τις δράσεις και τις τεχνικές παρεμβάσεις στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δωρεές στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, σε σχολεία της πόλης της Σάμου καθώς και στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και προβλημάτων των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων που διαμένουν στο νησί. Ωστόσο, η στόχευση, με τη συνεχή στήριξη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να αφορά και στην εξεύρεση λύσεων με μακροπρόθεσμο και βιώσιμο χαρακτήρα», αναφέρει η Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στη Σάμο, κα Πιπίνα Κατσάρη. «Παράλληλα, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστα αισθήματα αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια και δικαιολογημένα νιώθει να φέρει δυσανάλογη ευθύνη», προσθέτει η κα Κατσάρη.

Η ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας στο νησί ανταποκρίθηκε με ετοιμότητα στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν και στις εξαιρετικές συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία. Κατά τη διάρκεια του 2020 και τις αρχές του 2021 περισσότερα από 210.000 γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο, στη Διοίκηση του ΚΥΤ Σάμου καθώς και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την κάλυψη βασικών αναγκών των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στο νησί και των εργαζομένων. Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου παραδόθηκαν 48.000 γάντια, 12.400 μάσκες, 1.000 ποδιές μιας χρήσης και 305 λίτρα αντισηπτικών χεριών και επιφανειών δεδομένων των αυξημένων αναγκών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μεταξύ άλλων, η Ύπατη Αρμοστεία προσέφερε ένα τροχήλατο καρδιολογικό μόνιτορ, 12 κούνιες νεογνών, δύο θερμόμετρα υπέρυθρων και δυο παλμικά οξύμετρα. Προχώρησε επίσης σε εργασίες ανακαίνισης του παιδότοπου της παιδιατρικής κλινικής. Στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου παραδοθήκαν ακόμα οξύμετρα δακτύλου για βρέφη και μωρά, ηλεκτρονικό πιεσόμετρο και χολεριθρινόμετρο αναίμακτο για μέτρηση του ίκτερου των νεογνών.

Εξίσου σημαντικό ήταν και το πρόγραμμα στήριξης σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε με την παροχή από την Ύπατη Αρμοστεία τεχνολογικού και εκπαιδευτικού υλικού. Συγκεκριμένα, στο 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παραδόθηκαν συνολικά 31 μαγνητικοί πίνακες, τέσσερα σετ σκάκι εξωτερικού χώρου για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, δύο διαδραστικοί πίνακες, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τέσσερις βιντεοπροβολείς καθώς και συσκευές CD player, ακουστικά, ηχεία και προστατευτικά καλύμματα για μπασκέτες και γήπεδα βόλεϊ.

Επιπλέον, η Ύπατη Αρμοστεία ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Δήμου Ανατολικής Σάμου προχωρώντας στην πρόσφατη παράδοση δυο απορριμματοκιβωτίων με συμπίεση, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων, και στην παραχώρηση ενός προκατασκευασμένου οικίσκου για τις ανάγκες του καταφυγίου αδέσποτων ζωών συντροφιάς, προσβλέποντας και στην εθελοντική βοήθεια στις δράσεις από άτομα που επιθυμούν να διαθέσουν το χρόνο τους. Μετά από το σεισμό του Οκτωβρίου 2020, η Ύπατη Αρμοστεία παρέδωσε στις Δημοτικές αρχές 100 οικογενειακές σκηνές για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών, και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατέθηκαν μέσω συνεργαζόμενων οργανώσεων για τους πληγέντες από τη φυσική καταστροφή.

Παράλληλα, μια σειρά παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκαν εντός του ΚΥΤ Σάμου. H Ύπατη Αρμοστεία συνέβαλε στην αύξηση των προκαθορισμένων χώρων απομόνωσης των επιβεβαιωμένων ή ύποπτων κρουσμάτων COVID-19 τοποθετώντας επτά πλήρως εξοπλισμένους οικίσκους εντός του ΚΥΤ. Με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής τοποθετήθηκαν τρεις προκατασκευασμένοι οικίσκοι ντουζιέρες-τουαλέτες, αντικαταστάθηκαν τα δάπεδα σε πέντε υπάρχουσες ντουζιέρες/τουαλέτες, παρασχέθηκαν έως 11 χημικές τουαλέτες με τις υπηρεσίες καθαρισμού τους, και παραδόθηκαν περισσότερα από 5.500 ανταλλακτικά, 80 ειδικά εργαλεία και 19 ηλιακοί θερμοσίφωνες. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκευές στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι ιατρικές υπηρεσίες και οι αποθήκες και παραδόθηκε ηλεκτρονικός και ιατρικός εξοπλισμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας και στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Οχτώ μονάδες στέγασης προσφύγων (RHUsRefugee Housing Units) τοποθετήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες σκίασης και αποθήκευσης, όπως και 12 ηλιακά φώτα δρόμου. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν απαραίτητες χωματουργικές εργασίες και παραδοθήκαν 60 πυροσβεστήρες. Η Ύπατη Αρμοστεία προέβη στην αποκομιδή 280 τόνων απορριμμάτων από περιοχές περιμετρικά του ΚΥΤ, όπως και σε απεντομώσεις και απολυμάνσεις εντός του ΚΥΤ, συμβάλλοντας στις προσπάθειες των αρχών, οργανώσεων, και εθελοντών από τις κοινότητες για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων και υγιεινή των χώρων.

Η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές και τους φορείς για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε θέματα που αφορούν τους αιτούντες άσυλο αλλά και την τοπική κοινωνία..

Comments

comments

Σαμιακά

Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Μία σύντομη καταγραφή των πεπραγμένων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής   Δήμου Δυτικής Σάμου δημοσιεύεται από τους Προέδρους αυτών,με σκοπό την ενημέρωση για το τι έχουν  πραγματοποιηθεί για το διάστημα από την αρχή έως το τέλος του 2020.

Σε μια ποικίλα δύσκολη και  απαιτητική χρονιά, όπου οι υγειονομικές συνθήκες δυσκόλεψαν το εκπαιδευτικό έργο των μαθητικών μας κοινοτήτων, οι ανάγκες για την επιπλέον στήριξη των μονάδων μας ήταν πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Μέσα στις αντιξοότητες τις πανδημίας , το δύσκολο σκηνικό, επιβάρυνε ο σεισμός της 30ης Οκτώβρη, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην διεξαγωγή των μαθημάτων τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.

Για τους παραπάνω λόγους και με κύριο μέλημα μας την διευκόλυνση των μαθητών αλλά και των δασκάλων, η Α΄ βάθμια  Σχολική Επιτροπή του  Δήμου Δυτικής Σάμου  με Πρόεδρο την Αντιδήμαρχο κα. Αγγελική Γαλανού, προέβη στα κάτωθι:

Θέρμανση :

Προμήθεια και τοποθέτηση 2 κλιματιστικών για το 2ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 2 θερμαντικών σωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων

Υλικοτεχνικός  Εξοπλισμός :

Προμήθεια πολυμηχανήματος στο Νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου

Προμήθεια 1  σταθερού υπολογιστή και 1 φωτοτυπικού στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο 1ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο 3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 1  σταθερού υπολογιστή και 1 πολυμηχανήματος στο 1ο Δημοτικό Καρλοβάσου  « Πορφυριάδα»

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο Δημοτικό Όρμου Καρλοβάσου

Προμήθεια 54 tablet, τα οποία διανεμήθηκαν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Δυτικής ανάλογα με  καταγεγραμμένες ανάγκες που είχαν σημειωθεί από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Σάμου.

 

Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του  Δήμου Δυτικής Σάμου με Πρόεδρο το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Κυπραίου, προέβη στα κάτωθι:

Υλικοτεχνικός  Εξοπλισμός :

Προμήθεια οκτώ υπολογιστών-laptop για το ΕΠΑΛ Καρλοβασίου για την διευκόλυνση διεξαγωγής των μαθημάτων και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Προμήθεια ενός μηχανήματος παραγωγής ζυμαρικών στα πλαίσια ενός προγράμματος για τη διευκόλυνση των εργαστηρίων.

Και να ενημερώσουμε ότι αντίστοιχη προμήθεια υπολογιστών έχει προγραμματιστεί για το έτος 2021 και τις υπόλοιπες Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γνωρίζοντας ότι αυτά και μόνο δεν επαρκούν, καταβάλλεται προσπάθεια και καθημερινός αγώνας ώστε  να συνεργαζόμαστε με τους Διευθυντές  των σχολείων και όσο μπορούμε να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες τους.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021

Published

on

By

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πρόκειται να διενεργήσει κατά το χρονικό διάστημα 22 Μαρτίου – 22 Ιουνίου 2021, ευρεία Απογραφή όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας. Η Απογραφή διενεργείται κάθε δέκα χρόνια με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Σκοπός της Απογραφής Γ-Κ είναι η συλλογή αντικειμενικών ποσοτικών πληροφοριών που αφορούν στη διάρθρωση του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα, με στόχο τον προσδιορισμό των βασικών χαρακτηριστικών της δομής όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τα οποία συνθέτουν την εικόνα της ελληνικής γεωργίας-κτηνοτροφίας. Ειδικότερα, επιχειρείται η συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με:

α) τον αριθμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,

β) τα χαρακτηριστικά των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σχετικά με τη νομική μορφή τους, το καθεστώς κατοχής, τη διαχείριση και τη διάρθρωσή τους (είδη καλλιεργειών και εκτρεφομένων ζώων και πτηνών, τις πρακτικές καλλιέργειας και τις πρακτικές στέγασης των ζώων καθώς και διάφορα περιβαλλοντικά στοιχεία (π.χ. χρήση λιπασμάτων, διαχείριση της κοπριάς),

γ) τις λοιπές δραστηριότητες της εκμετάλλευσης, όπως άλλες κερδοσκοπικές δραστηριότητες της γεωργικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, συμμετοχή της σε μέτρα στήριξης αγροτικής ανάπτυξης κ.λπ.,

δ) την απασχόληση σε αυτές,

ε) το γεωχωρικό εντοπισμό της εκμετάλλευσης.

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας εξυπηρετούν εθνικές και Ενωσιακές ανάγκες και άλλες υποχρεώσεις της Χώρας σε Διεθνείς Οργανισμούς (όπως Ηνωμένα Έθνη, ΟΟΣΑ, FAO).

Συγκεκριμένα η Απογραφή:

α) συγκεντρώνει στοιχεία απαραίτητα για τη χάραξη της αγροτικής, οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα και για τον καθορισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παρακολούθηση της εφαρμογής των νέων μέτρων για την αγροτική ανάπτυξη,

β) συμβάλλει σημαντικά στη λήψη ορθολογικών αποφάσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας,

γ) αποτελεί βασικό μέσο εφαρμογής κρατικών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και περιφερειακού σχεδιασμού, καθώς και ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε όλους τους τομείς που έχουν άμεση σχέση μ’ αυτόν,

δ) συμβάλλει στη διάχυση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτήν ενδιαφέρουν άμεσα ή έμμεσα κάθε πολίτη,

ε) συντελεί στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού

στ) αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης για την κατάρτιση και ενημέρωση του Στατιστικού Γεωργικού Μητρώου, που είναι το βασικό πλαίσιο για τη διενέργεια πολλών στατιστικών ερευνών στον τομέα της γεωργίας-κτηνοτροφίας και

ζ) αποτελεί τη βάση για την κατάρτιση περιβαλλοντικών και περιφερειακών δεικτών για την ανάπτυξη της αγρο-περιβαλλοντικής πολιτικής.

Η Aπογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Μεθοδολογία διενέργειας της Απογραφής

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (Covid-19), απαιτήθηκε ειδικός σχεδιασμός της απογραφικής διαδικασίας, στοχεύοντας στην υγειονομική προστασία του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα προσέγγιση βασίζεται στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα γίνεται μέσω συνεντεύξεων με ραντεβού σε δημοτικά/ κοινοτικά καταστήματα, ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και κατ’ εξαίρεση με συνέντευξη με φυσική παρουσία στην εκμετάλλευση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε όλες τις περιπτώσεις, για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω web εφαρμογής που αναπτύχθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 

Ασφάλεια δεδομένων

Τα στοιχεία της Απογραφής Γ-Κ καταχωρίζονται σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει όλες τις συλλεγόμενες μεταβλητές. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010, και τα αρχεία της βάσης να είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε τα παρασχεθέντα δεδομένα να προστατεύονται από κάθε ανεξουσιοδότητη ή μη νόμιμη επεξεργασία.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

Published

on

By

Την Τετάρτη 21/04/2021 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών με ωράριο 15:00μμ-18:00μμ. Η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ!

Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται αυτό το πολύτιμο για την ζωή αγαθό, το Αίμα.

Σας περιμένουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, για να δώσουμε  ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Δώσε αίμα χάρισε ζώη!!

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για το Covid-19.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Σαμιακά6 ώρες ago

Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου

COVID-196 ώρες ago

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στη Σάμο

Σαμιακά11 ώρες ago

Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021

Δήμος12 ώρες ago

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

Σαμιακά13 ώρες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

Σαμιακά14 ώρες ago

Βραβείο στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου – Παράσταση «Ζωή απ’ τη ζωή μου»

Δήμος14 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

Σαμιακά16 ώρες ago

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: 181 tablet διανεμήθηκαν σε μαθητές της Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Καπετάν Κωνσταντή Λαχανά

Σαμιακά1 ημέρα ago

Πιθανές λασποβροχές τη Δευτέρα-Αίθριος καιρός από Τρίτη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή