19/04/2024
Δήμος

Άγιοι Θεόδωροι: Δημιουργούμε το μέλλον – Νερό για όλους

Την Δευτέρα 30 Απριλίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων. Στην κοινότητα αυτή διαμένουν πάνω από 100 άτομα και οι κάτοικοι αυτοί προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από την ανικανότητα και την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής. Πριν την έναρξη της θητείας της τωρινής δημοτικής αρχής, οι Άγιοι Θεόδωροι δεν είχαν κατάλληλο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, αδιαφόρησε τόσο για τις μικρές κοινότητες της Σάμου, αλλά και για τα δημόσια αγαθά όλων των πολιτών, που μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια δεν μπόρεσε να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

Η επίσκεψη στους Αγίους Θεοδώρους ξεκίνησε με περιοδεία μέσα στο χωριό, συζήτηση με κατοίκους, και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία και ανταλλαγή απόψεων στο καφενείο του χωριού.

Στην έναρξη της ομιλίας του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες διοίκησης του δήμου. Έγιναν τοποθετήσεις πάνω σε διάφορα θέματα από πολλούς, αλλά το μοναδικό θέμα, που δυστυχώς ακόμα παραμένει,  είναι το ζήτημα της καταλληλότητας του νερού.

Σύμφωνα με την “Ανατροπή”:

  1. Το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης πρέπει να παρέχεται με υποχρέωση του δήμου σε όλους τους πολίτες της Σάμου. Αυτή η υποχρέωση ανήκει στις πρωταρχικές προτεραιότητες της λειτουργίας του δήμου και δεν νοείται κάτοικοι του νησιού να μην έχουν νερό ως βασικό αγαθό επιβίωσης.
  2. Το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης πρέπει να είναι υγιεινό και καθαρό, απαλλαγμένο μικροοργανισμών και παρασίτων, και οποιονδήποτε ουσιών, που αποτελούν ενδεχόμενο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
  3. Το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης πρέπει να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις των μικροβιολογικών παραμέτρων και των χημικών παραμέτρων.
  4. Οι διενεργηθείσες αναλύσεις, που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να διενεργεί και σύμφωνα με την νομοθεσία, πρέπει να είναι αναρτημένες σε κεντρικές υπηρεσίες του δήμου, στην ιστοσελίδα του, αλλά και σε μέρη προσβάσιμα για όλους στην εκάστοτε κοινότητα.

 

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin