22.9 C
Σάμος
16/04/2024
Δήμος

«Άδειασμα» Στάντζου σε Πρόεδρο Δ.Σ για τα καταστήματα στο ΚΥΤ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, το δεύτερο θέμα συζήτησης που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το σώμα να επαναπροσδιορίσει την απόφαση για την δημοπράτηση από τον Δήμο καταστημάτων στο νέο Κ.Υ.Τ της Ζερβού ύστερα μάλιστα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο κ. Λογοθέτη.

Η αρχική εισήγηση του Προέδρου κ. Κολλάρου ήταν ότι ο Δήμος πρέπει να δημοπρατήσει τις 2 άδειες καφέ, τα 2 mini market και τα 2 ηλεκτρονικά καταστήματα με το επιχείρημα ότι «ο Δήμος θα χάσει έσοδα αν απεμπολήσει τα δικαιώματά του» ενώ συμπλήρωσε «πως είναι ζήτημα ανθρωπισμού και δεν πρέπει να δημιουργήσουμε προβλήματα στην επιβίωση τους.»

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος επεσήμανε πως πρέπει να μην ξαναζήσουμε στιγμές 2015. « θα είναι καλύτερα για εμάς και για τους μετανάστες, ώστε να μην κάνουν αποστάσεις. Από την άλλη σε μια διαφορετική γραμμή κινήθηκε τελικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος «αδειάζοντας» ουσιαστικά την εισήγηση του Προέδρου του και συγκλίνοντας με την άποψη της αντιπολίτευσης η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αρμοδιότητα του Δήμου στην δημοπράτηση και λόγος να αλλάξει η απόφαση που είχε παρθεί το 2020 και η οποία εν τέλει ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος σημείωσε: « Ο Πρόεδρος καλά έκανε και έθεσε το θέμα αφού πλησιάζουμε στην μετεγκατάσταση και επιμένει στη διαδικασία αυτή το Υπουργείο. Επιπλέον υπάρχουν αιτήματα πολιτών για καντίνες και μαγαζιά.» Σχετικά με την δομή ο Δήμαρχος κάλεσε το σώμα αν έχουν διαφωνίες ή αμφιβολίες ως προς την χωρητικότητα να αλλάξει την απόφαση σχετικά με την νέα δομή. ( Επισημαίνουμε ότι τώρα είναι σχεδόν έτοιμη η Ζερβού άρα ποιο το νόημα;) .

Καταλήγοντας στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι όλη τη διαδικασία ευθύνης σχετικά με το ΚΥΤ έχει το Υπουργείο Μετανάστευσης. «Δεν επιθυμούμε ως δημοτική αρχή τέτοιους πόρους αλλά αν με το ζόρι μας τα δώσουν θα τα δώσουμε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.»

Η τελική εισήγηση του Δημάρχου κ Στάντζου, ήταν να αδειοδοτήσει υγειονομικά ο Δήμος ως οφείλει και έχει αρμοδιότητα αλλά να δημοπρατήσει το Υπουργείο Μετανάστευσης με την κόκκινη γραμμή των 1500 ατόμων.

Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός κάνει λόγο για 3000  μετανάστες στην Ζερβού ενώ στην σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απόφαση με τα νούμερα χωρητικότητας των δομών σοκάρουν.

Related posts

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

admin