20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Άρθρο του Κ. Τζίχα για την προεκλογική συζήτηση περί αφισσοκόλησης

Ετεροχρονισμένο άρθρο του Κ.ΤΖΙΧΑ, Μέλους της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ και  δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Την προεκλογική περίοδο  κάποιοι «ευαίσθητοι» και «αισθητικά» αψεγάδιαστοι ξεσήκωσαν ένα «κίνημα διαμαρτυρίας» για τις αφίσες του ΚΚΕ στη παραλιακή, οι οποίες…. «πληγώνουν» την αισθητική της πόλης. Με το μόνο τρόπο «διαλόγου» που τους έχει απομείνει. Αυτόν της αποσπασματικότητας, του αφορισμού, του φαρισαϊσμού, εντέλει της χυδαιότητας έωλων  επιχειρημάτων. Σ’ αυτό το «κίνημα» ενέδωσε και η δημοτική αρχή που έσπευσε να αποκαταστήσει την «ευπρεπή» εμφάνιση της πόλης, με φοβέρες και αυτοδικία.

Που να ταλαιπωρούν τώρα το μυαλουδάκι τους, να σκεφτεί περίπλοκα πράγματα;

Όπως π.χ το δικαίωμα της ισοτιμίας στη διακίνηση ιδεών, που δεν εξασφαλίζεται. Και το οποίο απαιτεί την οικονομική  δυνατότητα αγοράς πανάκριβου τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου, διαφορετικά αποκλείεσαι.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Τους έχει κυριεύσει η «αισθητική» του ισχυρού ο οποίος μπορεί να κάνει τερατουργήματα πάνω στη φύση και στο δομημένο περιβάλλον, που ενίοτε στοιχίζουν εκατόμβες νεκρών, μπορεί να γεμίζει τους δρόμους με πανό και αφίσες για να πουλήσει τη πραμάτεια του, αλλά στο ΚΚΕ δεν επιτρέπει ούτε κουβέντα που να ξεφεύγει από την κατεστημένη αντίληψη.

  • Είναι η «αισθητική» της ανοχής  στη  βρώμα και στη δυσωδία της αποχέτευσης στη πόλη της Σάμου, από την ανικανότητα όλων των διοικήσεων του δήμου εδώ και δεκαετίες.
  • Η «αισθητική» που δεν έχει πρόβλημα αν πίνουμε νερό μολυσμένο ή τουλάχιστον αμφίβολης ποιότητας και αν ξοδεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο για να αγοράζουμε εμφιαλωμένο.
  • Η «αισθητική» που επιτρέπει το χάλι των δρόμων της πόλης, των ανύπαρκτων πεζοδρομίων, των βρώμικων κάδων απορριμμάτων, των ελάχιστων παιδικών χαρών, ως είδος εν ανεπαρκεία.
  • Η «αισθητική»  που δεν πληγώνεται από την ……εξορία των παιδιών με ειδικές ανάγκες έξω από τη πόλη, γιατί δεν στέργει η «αγαθή» διοίκηση να τους εξασφαλίσει σχολικό κτίριο.
  • Η «αισθητική» που στρουθοκαμηλίζει μπροστά στο γεγονός της έλλειψης πιστοποιητικών πυρασφάλειας και αντισεισμικού ελέγχου στα σχολεία.
  • Η «αισθητική», των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, η αισθητική των κοντέϊνερς για να στοιβάζουν νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας.
  • Η «αισθητική» της αχρησίας μιας ολόκληρης πτέρυγας του δημοτικού γηροκομείου επειδή δεν έχει προσωπικό και πόρους……και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Απέναντι σ’ αυτή την… αναίσθητη «αισθητική», υπάρχει η Αισθητική των ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται, που αγωνίζονται με τη δύναμη των ιδεών τους, που απλώνουν το χέρι στη γονατισμένη κοινωνία να σηκωθεί, να στυλωθεί στα πόδια της, να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν και της τα κλέβουν. Να διεκδικήσει τον ιδρώτα του εργατοϋπάλληλου, των αγωνία του αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, του φτωχού αγρότη που τον στέλνουν στα αζήτητα.

Υπάρχει η Αισθητική της επαναστατικής οργάνωσης της εργατικής τάξης, του Κομμουνιστικού Κόμματος, που δείχνει το δρόμο για μιαν άλλη κοινωνική και οικονομική οργάνωση όπου δεν θα επιτρέπεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , όπου τα μέσα παραγωγής και ο κοινωνικός πλούτος που παράγεται θα είναι κτήμα όλων των εργαζομένων, όπου δεν θα έχουν θέση οι λίγοι κηφήνες που ζουν σε βάρος των πολλών.

Αυτά βροντοφωνάζουν οι αφίσες του ΚΚΕ, γι’ αυτό ενοχλούν την καθεστηκυία  τάξη και τα διάφορα – σε διατεταγμένη υπηρεσία – ανόητα παπαγαλάκια της στο διαδίκτυο.

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin