14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Άστραψε και βρόντηξε: «Τιμωριτική διάθεση και χρήματα για να αποδεχτούμε μια κατάσταση»

Για τιμωριτική διάθεση του κ. Μηταράκη, του κ. Λογοθέτη και του τοπικού Βουλευτή κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης και παράλληλα αναφέρει πως θα αιτηθεί την οικονομική ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τουριστικών και παραθεριστικών περιοχών του νησιού, καθώς οι ακυρώσεις μεγάλων tour operators «προμηνύουν έναν οικονομικό μαρασμό που παρόμοιό του ίσως και να μην έχουμε ξαναβιώσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή θέλοντας να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα. Ένα μήνα μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές στο Κ.Υ.Τ της πόλεως Σάμου η αδιαφορία των αρμοδίων για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί, εξακολουθεί να υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αφενός το αίτημά μας για μεταφορά εκτός νησιού των 500 ατόμων που έμειναν εκτός Κ.Υ.Τ μετά τις πυρκαγιές, απορρίφθηκε χωρίς καν να εξεταστεί το ζήτημα σε τι συνθήκες ζούν οι μετανάστες, κάτι που προσωπικά το εξέλαβα ως τιμωρία για τα διαβήματα μας όλο αυτό το διάστημα αλλά και ως αποτέλεσμα μιας αποσυμφόρησης που δεν θέλουν κάποιοι να πραγματοποιήσουν. Αφετέρου οι καταστροφές σε δημόσιους χώρους, χώρους λατρείας της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας πίστης συνεχίζονται…,( πρόσφατο παράδειγμα του εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου κοντά στο Κ.Υ.Τ) ενώ παράλληλα το Κ.Υ.Τ στην Ζερβού χτίζεται χωρίς να έχει ανακοινωθεί αριθμός χωρητικότητας και ετσιθελικά το επεκτείνουν.

Η τιμωριτική διάθεση του κ. Μηταράκη, του κ. Λογοθέτη, του τοπικού Βουλευτή αλλά και του εκάστοτε κυβερνητικού εντεταλμένου δεν παραμένει μόνο εδώ. Δίνουν κάποια χρήματα στα νησιά  που εδώ και χρόνια καταστρέφονται για να «χρυσώσουν» το χάπι και αδιαφορούν για όλα τα υπόλοιπα πάγια αιτήματα και προβλήματά μας. Επιστολές με αιτήματα δεν διαβάζονται ποτέ, τηλέφωνα δεν σηκώνουν και κοινώς εκβιαστικά προσπαθούν να μας αναγκάσουν να δεχτούμε αυτή την κατάσταση που προεκλογικά τους βόλευε, ενώ σήμερα τους στοιχίζει στις δημοσκοπήσεις όσο και αν τα καλοπληρωμένα λόγω Κορωναϊού μέσα, δεν τα αναδεικνύουν με τον απαραίτητο ζήλο.

Φίλες και φίλοι ως Αντιπεριφερειάρχης του νησιού ξεκάθαρα τονίζω πως δεν κάνω πίσω στις ξεκάθαρες θέσεις μου. Απαιτώ την απομάκρυνση όλων των μεταναστών από το νησί της Σάμου, κλείσιμο του άθλιου και ντροπιαστικού Κ.Υ.Τ της πόλεως Σάμου, το οποίο θυμίζουμε θα έπρεπε σύμφωνα με τις υποσχέσεις ορισμένων να είχε ήδη κλείσει. Διατήρηση της φυλάξεως των συνόρων στην σημερινή κατάσταση ( ίσως είναι το μοναδικό που κατάφεραν τους τελευταίους δυο μήνες).

Επιπλέον μετά τα τελευταία γεγονότα του Κορωναϊού και την οικονομική καταστροφή που απειλητικά έρχεται, αδιαφορώντας για τα επικοινωνιακά slogans «μένουμε ασφαλείς, μένουμε αισιόδοξοι» που καλοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι δημιούργησαν με επιτυχία, θα αιτηθώ  την οικονομική ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τουριστικών και παραθεριστικών περιοχών του νησιού καθώς οι ακυρώσεις μεγάλων tour operators όπως η TUI NORDIC κλπ, προμηνύουν έναν οικονομικό μαρασμό που παρόμοιό του ίσως και να μην έχουμε ξαναβιώσει. Φυσικά είμαι επιφυλακτικός για την οποιαδήποτε υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος όπως μέχρι σήμερα προκλητικά δεν υλοποιούνται πολλά από όσα έχουν εξαγγελθεί.

Συγγνώμη αν κάποιοι με βρίσκουν θυμωμένο, είμαι απλά ρεαλιστής και δεν θα χαϊδέψω αυτιά,  καθώς δεν με ενδιαφέρει να διατηρώ μια καρέκλα εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.

 

                                                                               Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

 

                                                                                                             ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Related posts

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις φέτος σε Σάμο, Χίο και Λέσβο

admin