20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Πολιτικά

Έμφαση στο έργο για τα νησιά έδωσε ο Πάνος Καμμένος στο ΣΕΦ

Ειδική αναφορά στα νησιά του τόπου μας έκανε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο ΣΕΦ. Μια ανάσα μόλις πριν από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές ο πρόεδρος των ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε για όλες τις δράσεις που έκανε το κόμμα του ενώ βρισκόταν στη συγκυβέρνηση.

«Εμείς πετύχαμε το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά μας. Οι νησιώτες πλέον έχουν την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας.» Ο πρόεδρος των Ανελ είπε επίσης ως παράδειγμα το θέμα με το ελικόπτερο στη Σύρο που μεταφέρει τους ασθενείς από όλες τις Κυκλάδες. «Πόσες αεροδιακομιδές έγιναν και πόσοι άνθρωποι σώθηκαν. Η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, το κεντρικό Αιγαίο, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ήταν προτεραιότητα μας» συνέχισε ο ίδιος.

Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) είναι το μέτρο με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του μίλησε για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας καθώς και για το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ. Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με την εκλογή στο ευρωκοινοβούλιο θα επιδιώξει να υπάρχει παρουσία ευρωπαϊκού στόλου στα ύδατα της Ελλάδος. Ενώ όσον αφορά την Κυπριακή ΑΟΖ- η οποία πρέπει να θεωρείται και ευρωπαϊκή- στόχος είναι η προστασία της.

Μέρος της ομιλίας του Πάνου Καμμένου:

«Το 2012 όταν γεννήθηκαν οι ΑΝΕΛ, θυμηθείτε ποια ήταν η εικόνα της χώρας. Έξω από τα σούπερ μάρκετ υπήρχαν θύματα της κρίσης που μάζευαν από τα σκουπίδια για να φάνε. Οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς έφταναν στο 60%. Τα μεγαλύτερα μυαλά έφευγαν στο εξωτερικό. Και τα παραδοσιακά κόμματα ήταν συνασπισμένα. Ο ένας είχε γίνει συνήγορος του άλλου, ο ένας κάλυπτε τις βρωμιές του άλλου και αποφάσισαν να συγκυβερνήσουν», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Καμμένος και συνέχισε κάνοντας μια αναδρομή στα πεπραγμένα των ΑΝΕΛ:

«Συναντηθήκαμε στις πλατείες, και καταφέραμε το ακατόρθωτο. Χωρίς να έχουμε κρατική επιχορήγηση, πήραμε 12% το 2012. Και από εκεί άρχισε ο πόλεμος. Πολλοί λυγίσανε, πολλοί δεν άντεξαν. Τους καταλαβαίνω και τους συγχωρώ. Ξέρω ότι πολλοί εκβιάστηκαν και καταλαβαίνω αυτούς που γονάτισαν. Αλλά δεν συγχωρώ αυτούς που εξαγοράστηκαν. Γιατί έγιναν συνεταίροι της διαπλοκής. Και φτάσαμε το 2015, όπου αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με τους δανειστές. Είναι αλήθεια ότι η λαϊκή εντολή που πήραμε τον Ιανουάριο ήταν για σύγκρουση με τους δανειστές. Αλλά δεν θα φτάναμε στον συμβιβασμό, χωρίς τη σύγκρουση. Και δεν θα ξεχάσω όταν ο εταίρος μου τον Ιούλιο του 2015 όταν με κάλεσε στις Βρυξέλλες. Τότε που ο Βαρουφάκης, ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ παρέα με τον Σόιμπλε. Ήμασταν οι δυο μας με τον κ. Τσίπρα, και ζητήσαμε παρέμβαση των ΗΠΑ. Και ο κ. Ομπάμα τηλεφώνησε στον κ. Ολάντ και παραμονές του eurogroup, ήρθε η πρόταση της Γαλλίας. Και τον Σεπτέμβρη του 2015 ο λαός γνώριζε πως το σχέδιο που είχαμε καταρτήσει μπορεί να πόνεσε, αλλά θα οδηγούσε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Και όλη η αντιπολίτευση είχε υπογράψει το σχέδιο αυτό (…) Εμείς στρέψαμε το καράβι προς τις ΗΠΑ και αυτό δεν το χαρίζω σε κανέναν. Εάν δεν υπήρχαμε δεν θα υπήρχε η πολιτική σταθερότητα για να βγει η χώρα από τα μνημόνια».

«Εμείς ακυρώσαμε τα σχέδια του Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμείς βάλαμε όρο και καταβλήθηκαν τα αναδρομικά στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

«Την Κυριακή δεν βγάζουμε κυβέρνηση, δεν θα διώξουμε τον Τσίπρα όπως λένε πολλοί. Τον Τσίπρα δεν τον διώχνεις με σενάριο ιταλικής κωμωδίας. Όταν μπαίνει ο Τσίπρας στη Βουλή κοιτάζει τον Μητσοτάκη προκειμένου να παίξει το έργο του. Μόνο εμείς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε που τον ξέρουμε καλά, μόνο εμείς μπορούμε να σταματήσουμε τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ», είπε σε άλλο σημείο.

«Είμαστε το μόνο κόμμα που παράτησε την καρέκλα όταν ήρθε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Παραλίγο να ρίξουμε την κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχαμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin