15.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Ένα τραυματισμένο τσακάλι 4 μηνών ταξίδεψε για την Αθήνα

Ένα τραυματισμένο τσακάλι 4 μηνών ταξίδεψε την Πέμπτη 10 Αυγούστου  για την Αθήνα από τον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος στη Σάμο και με τη βοήθεια από το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου Samos Animal Welfare Association, ώστε να λάβει περαιτέρω αγωγή, από την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Είναι το λεγόμενο “Χρυσό Τσακάλι” (Canis aureus), σπάνιο σαρκοφάγο της Ελλάδας, που περιλαμβάνεται στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών IUCN Red List of Threatened Species της Διεθνούς Οργάνωσης Προστασίας της Φύσης IUCN.

Δυστυχώς, μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα, άλλα 7 τσακάλια, τα 6 θηλυκού γένους, τραυματίστηκαν θανάσιμα από διερχόμενα αυτοκίνητα στη Σάμο, όπου ακόμα επιβιώνει ο μοναδικός νησιωτικός πληθυσμός χρυσού τσακαλιού στη Μεσόγειο, αναπόσπαστο μέρος της μοναδικής βιοποικιλότητας του νησιού, καθώς το κοσμεί με την παρουσία του για χιλιάδες χρόνια.

Το περίπου 4 μηνών θηλυκό τσακάλι, χτυπήθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο. Το εντόπισαν δύο τουρίστες και στη συνέχεια, την περίθαλψή της ανέλαβε ο κτηνίατρος του Αρχιπελάγους,
Dr Guido Pietroluongo, μέχρι τη χθεσινή μεταφορά της με πλοίο της Hellenic Seaways , την οποία και το Ινστιτούτο ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια που παρέχει στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μας. Το νεαρό ζώο συνόδευσαν στο ταξίδι δύο ερευνήτριες του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος.

 

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin