18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου – Δεν επαρκούμε!

Την ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου με προσωπικό, στις προσεχείς συμπληρωματικές μεταθέσεις ζητά με επιστολή του η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου.

Αναλυτικά.

Η Ένωση μας, για μια ακόμη χρονιά βρίσκεται αντιμέτωπη με το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, αυτό της έλλειψης προσωπικού. Ένα πρόβλημα το οποίο υφίσταται μονίμως τα τελευταία έτη και η μη επίλυσή του δημιουργεί πλειάδα άλλων. Τα έγγραφα παράπονα των μελών μας, των οποίων γινόμαστε αποδέκτες, δεν αφορούν πλέον μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις παραβίασης των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και περιπτώσεις παραπόνων του συνόλου του προσωπικού μιας Υπηρεσίας. Πρόσφατο παράδειγμα, οι καταγγελίες του προσωπικού του Α.Τ. Μαραθοκάμπου, σύμφωνα με τις οποίες οι συνάδελφοι έχουν κατά μέσο όρο -14- οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις. Ανάλογη είναι η εικόνα στο σύνολο σχεδόν των Υπηρεσιών της Δ.Α. Σάμου, όπου η χορήγηση των ημερησίων αναπαύσεων στο προσωπικό αποτελεί πρόβλημα για δυνατούς λύτες, καθώς το κάθε έκτακτο γεγονός το διαδέχεται άλλο και την κάθε υπηρεσιακή ανάγκη έτερη.

Αποκλειστική αιτία της ανωτέρω συσσώρευσης οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων και της αδυναμίας χορήγησης αυτών, είναι η κατά 25% μόνιμα ελλειμματική οργανική δύναμη της Δ.Α.Σάμου, ήτοι -228- αστυνομικοί υπάρχουσα δύναμη αντί -304- αστυνομικοί της προβλεπόμενης οργανικής. Αυτό το ποσοστό έλλειψης προσωπικού, σε συνδυασμό με μια σειρά υπηρεσιακών ιδιαιτεροτήτων στην Διεύθυνσή μας, πέραν των λοιπών πάγιων υπηρεσιακών αναγκών, όπως το μείζον και μόνιμο μεταναστευτικό πρόβλημα και οι τουριστικές ανάγκες του Νομού, διαθέτοντας δύο (2) αερολιμένες εκ των οποίων ο ένας Διεθνής και τρία (3) σημεία εισόδου-εξόδου από την Χώρα/Ε.Ε., καθιστά όχι μόνο αδύνατη την διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού, αλλά μετατρέπει αυτό σε «υπεράνθρωπους», αφού καθημερινά με μια σειρά πολυάριθμων καθηκόντων καταφέρνει με μοναδικό σύμμαχο το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό του, να ανταποκρίνεται σε αυτά, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έλλειψη οργανικής δύναμης κατά 25% (-76-λιγότεροι Αστυνομικοί) , δεν σημαίνει 25% λιγότερη αστυνόμευση στο Νομό ή η κατά 25% υπολειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Πρακτικά σημαίνει εξανέμιση της αστυνόμευσης και πλήρη υπολειτουργία Υπηρεσιών.

Τα δεδομένα και οι αριθμοί μιλούν από μόνα τους. Δεν επαρκούμε! Η ουσιαστική ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου στις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2019, καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη, καθώς δεν χωράνε εκπτώσεις ούτε στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτή των συναδέλφων μας, των οποίων τα ψυχικά και σωματικά όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι το μείζον αυτό πρόβλημα και να προσπαθήσουμε ο καθένας στα πλαίσια των δυνατοτήτων και θεσμικών αρμοδιοτήτων του, στην ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας για την επίλυση αυτού.-

Related posts

Τραυματισμός ατόμου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο

admin

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Καρλόβασι

admin

25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σάμου

admin

Με 17 αστυνομικούς και 50 δόκιμους αστυφύλακες ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Θύμαινας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

admin

Θάνατος αλιεργάτη σε ιχθυοκαλλιέργειες στη Χίο

admin

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Σάμο, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια

admin

Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

admin

Γραφεία Ταυτοτήτων: Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 αστυνομικές υπηρεσίες

admin