14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Έργα στη Σάμο επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας παραμονής της στη Σάμο, επισκέφθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Κατρακάζο και Γιώργο Κυριαζή καθώς και με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Σάμου:

• Τις εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου: «Αποκατάσταση υποσκαφής λιμένα Μαλαγαρίου». Το έργο εκπονείται μετά από προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2018, έχει εκτελεστεί περίπου το 20% του έργου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2019.

• Τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου βελτίωσης της εθνικής οδού Σάμος-Καρλόβασι, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Εργασίες βελτίωσης επιπέδου οδικής ασφάλειας επαρχιακού δικτύου Ικαρίας», συνολικού προϋπολογισμού 340.992,42 ευρώ.

Στα πλαίσια του έργου θα υλοποιηθούν βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις σε προκαθορισμένες περιοχές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας.

Προτεραιότητα δίνεται στα τμήματα του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν υψηλή συχνότητα ατυχημάτων. Συγκεκριμένα οι εργασίες  αφορούν σε:

Εργασίες φυτοκοπής – κλαδοκοπής.
Επίστρωση ισοπεδωτικής και αντιολισθηρής στρώσης.
Καθαρισμό ερείσματος.
Τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.
Γραμμική Οριοσήμανση και τοπθέτηση Οριοδεικτών.
Αποξηλώσεις – καθαιρέσεις – μεταφορές.
Τοποθέτηση Στηθαίων Ασφαλείας.
Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 8 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Με το έργο αυτό αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να βελτιώσουμε την ασφάλεια στο υφιστάμενο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας. Παράλληλα, με τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αντιμετωπίζονται περαιτέρω ανάγκες που υπάρχουν, ενώ σταθερά προχωρούν οι παραγραμματισμένες διαδικασίες εκπόνησης μελετών σημαντικών οδικών έργων για το νησί της Ικαρίας».

 

Related posts

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις φέτος σε Σάμο, Χίο και Λέσβο

admin