18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

« Έχουμε πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Μηταράκη»

Στην Σάμο βρέθηκε εχθές κλιμακίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη λόγω των αναταραχών που προέκυψαν τις προηγούμενες μέρες στο ΚΥΤ Σάμου.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου,Γ. Στάντζος στην ομιλία του ζήτησε αποσυμφόρηση του Βαθέος, άρση της επίταξης στην έκταση Ζερβού, ενίσχυση της αστυνομίας για προστασία μεταναστών και ντόπιων καθώς και όσο το δυνατόν γρηγορότερο άνοιγμα του ΚΥΤ στη Ζερβού το οποίο μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλης χωριτικότητας θα είναι.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του ανέφερε:

Σίγουρα ο επαναπροσανατολισμός της πολιτικής για το μεταναστευτικό είναι στη σωστή βάση και κατ´ απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Το σφράγισμα των συνόρων ως επιλογή μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της ελληνικής αστυνομίας, του στρατού αλλά και του λιμενικού βάζοντας σε υπέρμετρη δοκιμασία το ανθρώπινο έμψυχο δυναμικό και τους ειδικούς πόρους που δεν ήταν και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι ροές. Επομένως το θέμα είναι σίγουρα καλύτερα διαχειρίσιμο.

Κύριε Υπουργέ γνωρίζω ότι προσήλθατε στη Σάμο με το κλιμάκιο του Γ. γραμματέα και του συμβούλου σας λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην πόλη. Η έκτακτη κατάσταση παραμένει μπορεί να υπάρχει ύφεση της κατάστασης αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε ξανά εκτεταμένα επεισόδια, τα οποία δεν μπορούν να τα διαχειριστούν όχι λόγω έλλειψης διάθεσης αλλά λόγω μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού η ελληνική αστυνομία. Είναι γεγονός πως το δυναμικό της έχει μειωθεί σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Θέλουμε να ενισχυθεί άμεσα προκειμένου να διαφυλάξουμε τις ζωές αθώων ανθρώπων μέσα στο camp όπως και τις ζωές τις δικές μας.

Αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατάληψη εκτός περιμέτρων κορωνοϊού ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης. Αυτό πρέπει αποκατασταθεί άμεσα. Εμείς αυτό που ζητάμε από την Κυβέρνηση είναι να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση από το νησί της Σάμου με μια μονάδα 1000 ή 2000 ανθρώπων.Αυτό μας ενδιαφέρει. Η αποσυμφόρηση.

Ένα ακόμα στοιχείο πέρα από τον προσανατολισμό στο μεταναστευτικό εγώ δεν έχω κρύψει είναι το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας. Τα εθνικά θέματα λύνονται με διάλογο, οι εθνικές Κυβερνήσεις δεν έχουν χρώματα, έχουν πολιτικές μπορεί να ασκούμε κριτική επί της πολιτικής αλλά οφείλουμε ως αυτοδιοικήσεις να διαφυλάσσονται ο νόμος και τα συμφέροντα της χώρας και να συνεργαζόμαστε και το κάνουμε και με τον κ. Μηταράκη και θα το κάνουμε και με τον Γενικό Γραμματέα αλλά και με όλη την ηγεσία της Κυβέρνησης και βέβαια με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αποσυμφόρηση και το camp που έχει δημιουργηθεί σήμερα να μην υφίσταται. Έχει γίνει μια αυθαίρετη κατάληψη ενός οικοπέδου που έχει ενοικιαστεί απο ΜΚΟ, σίγουρα έδωσε μια λύση το βράδυ για να έχουν ασφάλεια οι άνθρωποι όσο ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια όμως ο καλύτερος τρόπος είναι ένα πλοίο να τους μεταφέρει εκτός περιμέτρου camp. Να μην αποκατασταθεί ο χώρος που καταστράφηκε και ούτε να γεμίσει πάλι με σκηνές είναι μια καλή αρχή να δείξουμε ότι αποδομούμε τον αυθαίρετο ανοιχτό οικισμό. Έκκληση σας το ζητάμε.

Επίσης ζητάμε την άρση της επίταξης για το νησί της Σάμου, έχουμε προσφύγει και στο ΣΤΕ.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλους του έτους για αποσυμφόρηση δεν μας αρκεί θέλουμε μέχρι τέλους Ιουνίου να πραγματοποιηθεί καθώς μπαίνουμε σε μια τουριστική σεζόν και οι επιχειρήσεις θα δοκιμαστούν και εξαιτίας του κορωνοϊού. Μέχρι τέλους του έτους είναι ένα άνοιγμα πολύ μεγάλο και πιστεύω ότι δεν είναι επιθυμητό. Μέχρι τέλους Ιουνίου το Βαθύ πρέπει να έχει αδειάσει, θέλουμε κλείσιμο του ΚΥΤ Βαθέος και τη δημιουργία του ΚΥΤ στη Ζερβού.

Τελειώνοντας μέχρι το βράδυ πρέπει να έχει αδειάσει ο προαύλιο χώρος του Αγ. Χαραλάμπου.

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin