18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

” Ήταν βαρύ το στρώμα για τα παιδιά”

Σήμερα το απόγευμα γύρω στις 6:20 κοντά στα κεντρικά γραφεία της Cosmote στη πόλη της Σάμου, τέσσερα παιδάκια  που διαμένουν στο κέντρο μεταναστών Σάμου,έκαναν απέλπιδες προσπάθειες να σηκώσουν ένα μεταχειρισμένο στρώμα που κάποιος κάτοικος το είχε εναποθέσει σε κοντινό κάδο σκουπιδιών .

Η εικόνα σοκαριστική.

Προσπαθούσαν λοιπόν και οι τέσσερις τους , να σηκώσουν το στρώμα με τα χέρια με προορισμό το hotspot.  Ήταν μάταιο μιας και το στρώμα ήταν πολύ βαρύ για 8-10χρονα παιδιά.

Δυο βήματα έκαναν και σταματούσαν και ξανά πάλι.

Τα πλησιάσαμε  και τα ρωτήσαμε που πάνε το στρώμα (νοήματα ) και μας απάντησαν με το χέρι «πάνω»δηλ στο κέντρο.

Ένα από αυτά, προσπαθούσε να μας εξηγήσει  ότι το μεταφέρουν για να κοιμηθούν πάνω σε αυτό. Ενώ παράλληλα, έβλεπες τον φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους ,ξέροντας οι ίδιοι,  ότι ίσως μπορεί και να«μπλέξουν»με την πράξη τους αυτή.

Ξεκίνησαν ξανά να σηκώσουν το στρώμα αλλά πάλι τα ίδια. Δυο βήματα έκαναν και σταματούσαν από το βάρος ,αφήνοντας το κάτω για άλλη μια φορά .

Μετά από λίγη ώρα, είχαν φτάσει  λαχανιασμένα κοντά σε κεντρικό σούπερ μάρκετ της περιοχής όπου για καλή τους τύχη ,προσφέρθηκε μια κυρία βλέποντας τους να μην μπορούν να το σηκώσουν ,να  βάλει το στρώμα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της και να το μεταφέρει η ίδια στο κέντρο μαζί με τα παιδιά .Έτσι και έγινε.

Το  βρώμικο αυτό στρώμα θα μπει σε κάποια σκηνή έξω από το Hotspot της Σάμου όπου έχουν κατασκηνώσει γύρω στα 600 άτομα ,για να«ξαπλώσουν»τα όνειρά τους.

Γροθιά στο στομάχι όταν πρόκειται για παιδιά!

Οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο μεταναστών και προσφύγων (μέσα και έξω ) άθλιες .Η πολιτεία άφαντη. Ο κόσμος διχασμένος. Ο χειμώνας έρχεται και εικόνες σαν και αυτές δυστυχώς δεν θα αργήσουν να τις ξανά δούμε, σύντομα.

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin