14.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Ήταν όλοι εκεί στους Εθελοντές Πυροσβέστες των Κοντακαιίκων

Παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου, των Αντιδημάρχων κ. Πάρη Παπαγεωργίου και κ. Αναστάσιου Καλατζή, της Προέδρου του ΔΟΠΟΝΑΣ κ, Αννης Ανδρεάδου, του Προέδρου ΝΟΔΕ Ν. Δ κ. Γιάννη Μάρκου, της προέδρου της ΔΗΜΤΟ Ανατολικής Σάμου κ. Μαρία Παπαδάμ,του τοπικού συμβούλου κ. Μανόλη Νικολου, του επικεφαλής της παράταξης Ανατροπή στο δημοτικό συμβούλιο και υποψήφιου δημάρχου κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, έκοψαν χθες το βράδυ την πίτα τους οι Εθελοντές Πυροσβέστες των Κοντακαιίκων στο καφενείο του χωριού.

Τα παιδιά του εθελοντικού κλιμακίου προσέφεραν πλούσια εδέσματα στους παρισταμένους, τους οποίους υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και ως επιβάλλει η σεμνή και ουσιαστική παρουσία τους στο νησί μας.

Και είναι αλήθεια ότι τα παιδιά αυτά μαζί με τους υπολοίπους από ολόκληρο το νησί μας είναι οι αφανείς ήρωες. Είναι απλοί πολίτες σαν και εμάς και εσάς. Αλλά με διπλό ρόλο. Του εργαζόμενου στην καθημερινότητα, αλλά και του εθελοντή πυροσβέστη. Αυτού που στέκεται στο πλάι του πυροσβεστικού σώματος στα δύσκολα και συνδράμει όσο μπορεί.

Σε δραματικές στιγμές που βίωσε στο παρελθόν η χώρα, αλλά και το νησί μας, οι εθελοντές είναι πάντα εκεί.

Δίχως να αμείβονται και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τους! Σε αυτούς τους αφανείς ήρωες πρέπει πάση θυσία η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και η πολιτεία να σταθεί δίπλα τους πάση θυσία.

Από την πλευρά μας πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές πυροσβέστες, τονίζοντας ότι σε μία εποχή κρίσης αξιών και ιδεών, σε μια εποχή που κάποιοι μεταφράζουν τα πάντα σε χρηματικές αξίες, οι εθελοντές επιμένουν να προσφέρουν χωρίς τιμή και χωρίς να υπολογίζουν το τίμημα.

Κι όλα αυτά τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων , αρκεί κανείς να παρακολουθήσει τη διαδρομή τους, το ήθος τους, το πάθος με το οποίο βρίσκονται δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο μεγάλο αγώνα τους για τον άνθρωπο και για την πατρίδα μας.

Σταματία Ράπτη 

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin