16.6 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτιστικά

Αγιασμός για τον πολιτιστικό σύλλογο ο «Καπετάν Λαχανάς»

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά 2020-21, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου ο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΧΑΝΑΣ», στο θεατράκι του Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ.

Τον αγιασμό τέλεσαν οι π. Δημήτριος Λάνδρου και π. Ευτύχιος Λάνδρου, οι οποίοι συνεχάρησαν τον σύλλογο για τον πολιτισμό που προσφέρει στο νησί και ειδικά στην κοινότητα. Ο πρόεδρος Μ. Φρατζής ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τονίζοντας το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία τους δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που βιώνει ο τόπος.

Ευχές για μία υγιή και ήρεμη πολιτιστική χρονιά έστειλε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Σεϊρλής ,δια της αντιπροσώπου του κας Δέσποινας Βαλσάμη.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται από το 1989 με κύριο γνώμονα τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου συμμετέχοντας σε δρώμενα και εκδηλώσεις σε όλο το νησί αλλά και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα με τους παραδοσιακούς χορούς, έχουν προστεθεί τμήματα, πλεκτικής και ζωγραφικής, δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης σε διάφορους τομείς σε κάθε πληθυσμιακή ομάδα.

Ο σύλλογος σεβόμενος τις οδηγίες του κράτους για την πανδημία, έχει δημιουργήσει ολιγομελή τμήματα παραδοσιακών χορών , τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Καλή και δημιουργική πολιτιστική χρονιά και σε όλους του συλλόγους και φορείς που παλεύουν να επιβιώσουν κάτω από τις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες.

Related posts

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin

Ιτέα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin