20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Αδιάθετα δελτία κοινωνικού τουρισμού

  • Από 7/9/2020 θα αναρτάται καθημερινά  στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr ο αριθμός των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων του Κοινωνικού-Ιαματικού-Εκδρομικού τουρισμού και των δελτίων Θεάματος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2020.

 

  • Από 7/9/2020, τυχόν αδιάθετα δελτία των προγραμμάτων Κοινωνικού-Ιαματικού-Εκδρομικού τουρισμού και δελτίων Θεάματος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2020, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τα ανωτέρω προγράμματα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 31/8/2020.

 

Ειδικότερα:

 

  • Στα προγράμματα Κοινωνικού-Ιαματικού και Εκδρομικού τουρισμού, η σειρά προτίμησης και ειδικότερα η πρώτη επιλογή στην αίτηση συμμετοχής  στα ανωτέρω προγράμματα, καθορίζει σε πιο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχουν οι δικαιούχοι με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, αν για  παράδειγμα κάποιος δικαιούχος επέλεξε ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του Κοινωνικού τουρισμού αλλά κληρώθηκε στο πρόγραμμα του Εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει μέχρι την 31/8/2020 το δελτίο του, επιτρέπεται να συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας στο πρόγραμμα του Κοινωνικού τουρισμού. Αντιθέτως αν κάποιος δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής ως πρώτη προτίμηση του το Εκδρομικό πρόγραμμα και κληρώθηκε σε αυτό (ανεξαρτήτως αν έχει εκτυπώσει ή όχι το δελτίο του), δεν μπορεί να συμμετέχει με σειρά προτεραιότητας σε κανένα άλλο πρόγραμμα εκτός του Εκδρομικού προγράμματος.

 

  • Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου η σειρά προτίμησης στην αίτηση συμμετοχής δεν επηρεάζει τη συμμετοχή στην αναδιανομή με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 31/8/2020.

 

Εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα:

 

Για να παραλάβουν τυχόν αδιάθετα δελτία του Κοινωνικού-Ιαματικού τουρισμού οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τα ανωτέρω προγράμματα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 31/8/2020,  πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

 

  1. Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, από τον αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
  2. Από 7/9/2020, καταχώρηση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ από τους ίδιους τους δικαιούχους ή μέσω ΚΕΠ.

Γ.   Οι δικαιούχοι μετά από διάστημα περίπου 30 λεπτών της ώρας από την καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ πρέπει να προσέρχονται στο ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία τους αυθημερόν.

 

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν δελτία στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία του τουριστικού καταλύματος στο οποίο έγινε η κράτηση. Τα δελτία ισχύουν μόνο για τα καταλύματα τα στοιχεία των οποίων είναι προεκτυπωμένα επί αυτών. Δελτία που δεν φέρουν προεκτυπωμένα τα στοιχεία της επιχείρησης κατά την εκτύπωση από το ΚΕΠ θεωρούνται ΑΚΥΡΑ.

Επίσης, τα δελτία είναι αυστηρώς προσωπικά και δεν επιτρέπεται να γίνεται χρήση από άλλα πρόσωπα, ακόμη και αν αυτά είναι μέλη της οικογένειας του/της δικαιούχου.

Κλείνοντας, σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων δεν λαμβάνουν δελτία αγοράς βιβλίων από τα ΚΕΠ, αλλά πρέπει να προσέλθουν μέχρι και 30/09/2019 στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

***(Για το νομό Σάμου συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία με τον ΟΠΕΚΑ είναι τα βιβλιοπωλεία:

1)ΚΑΛΑΤΖΗ  ΜΑΡΙΑ-ΚΟΣΜΟΣ-Λ.ΛΠΓΠΘΕΤΗ 24 ΣΑΜΟΣ-2273028430

2)ΒΕΣΚΟΥΚΗ ΧΡΙΣΤΙΚΑ & ΣΙΑ ΕΕ(Η.ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ) Θ.ΣΟΦΟΥΛΗ 52 ΣΑΜΟΣ-2273100303 )             

Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα μετά την 5/10/2020 τυχόν αδιάθετα βιβλία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν μέχρι τότε τα βιβλία τους.

Παρακαλούμε για την ορθή ενημέρωση των δικαιούχων μας  και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και παροχή διευκρινίσεων.

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin