17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτικά

Αικατερίνη Ξεναρίου : Υποψήφια Βουλευτής Ν.Σάμου με την “Πλεύση Ελευθερίας”

Σ’ ένα από τα αγαπημένα της νησιά, τη Σάμο, θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η Αικατερίνη Ξεναρίου, συμπλέοντας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την “Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου”.

Περνώντας τα παιδικά καλοκαίρια της στο νησί, δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση της προέδρου του κινήματος να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο ως υποψήφια βουλευτής, επιθυμώντας να εκπροσωπήσει τον φιλόξενο αυτόν τόπο.

“Επιστρέφω στον τόπο της Σάμου για να προσφέρω αυτήν τη φορά. Έχοντας τρία παιδιά, προσπαθώ καθημερινά να τους μεταδώσω πράξεις ήθους και ανθρωπιάς, ώστε με τη σειρά τους να «προετοιμάσουν» μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ελεύθερη” λέει η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Ξεναρίου, υποψήφια βουλευτής στον Νομό Σάμου με την “Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου”.

Κοινοβουλευτικές ενέργειες και δράσεις της Πλεύσης από την επομένη των εκλογών:

“1) Επανενεργοποίηση της Επιτροπής Δημοσίου Χρέους για τη διαγραφή του χρέους και ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του χρέους, σε ασφαλιστικά ταμεία και σε δημόσιες υπηρεσίες. Τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας είναι επίσημα!

2) Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών και συγκρότηση Επιτροπής για την ακύρωσή της, αφού, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι άκυρη. Με νομικά και πολιτικά εργαλεία θα την ακυρώσουμε.

3) Πραγματική ως το τέλος διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών. Οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που αγγίζει τα 341 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

4) Ενεργοποίηση του πορίσματος της Siemens.

5) Τελειώνουμε με τη διαπλοκή κυβέρνησης και δικαιοσύνης! Με τη συγκρότηση μικρών ορκωτών δικαστηρίων με πλειοψηφία ενόρκων, σε όλες τις βαθμίδες και σε όλους τους τομείς, ώστε να πάψει η επιρροή της κυβέρνησης στους επαγγελματίες δικαστές!

6) Κατάργηση βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας, που κατάντησε να καλύπτει παράνομες, αξιόποινες πράξεις των πολιτικών, με αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του Κανονισμού της Βουλής!

7) Διαγραφή χρεών, υπερχρεωμένων πολιτών, που, ενώ τα χρέη τους έχουν εξαλειφθεί, καταδιώκονται!

8) Κατάργηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!

Την 7η Ιουλίου η διακυβέρνηση της χώρας ανήκει στον ίδιο τον λαό”.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin