18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Ικαριακά

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ικαρίας με Δωδεκάνησα

Στις 30 Αυγούστου συναντήθηκε εκ μέρους του δήμου Ικαρίας ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Καραγιαννάκης με τον γενικό διευθυντή της ακτοπλοϊκής εταιρείας <<DODEKANISOSSEAWAYS>> στα γραφεία της στη Ρόδο.

Συζητήθηκε η προέκταση των δρομολογίων του ταχύπλοου <<DODEKANISOS PRIDE>> σε καθημερινή βάση για τους καλοκαιρινούς μήνες και η προοπτική δρομολόγησης του συμβατικού πλοίου της εταιρείας <<ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ>> σε ετήσια βάση .

Οι μεγάλες τουριστικές ροές προς τα Δωδεκάνησα και κυρίως προς τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης για το νησί της Ικαρίας μέσω τουριστικών πακέτων . Επίσης, με το συμβατικό πλοίο θα εγκαινιαστούν οι εμπορικές συναλλαγές με τα Δωδεκάνησα .

Η εταιρεία ανταποκρινόμενη θετικά θα σχεδιάσει τη γραμμή που θα συνδέει την Ικαρία με την Ρόδο με το συμβατικό πλοίο <<ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ>> από την επόμενη περίοδο και εν όψει αγοράς νέου ταχύπλοου προτίθεται να ενισχύσει τα δρομολόγια του <<DODEKANISOS PRIDE>> .

Επιπλέον, η εταιρεία ενημέρωσε για τα προβλήματα του λιμένος Αγίου Κηρύκου και για την αλληλογραφία με το λιμενικό ταμείο σχετικά με την πρόσδεση του ταχύπλοου υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ζήτησε την επίλυσή τους.

Πηγή ikariaki.gr

Related posts

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin