16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Αλ. Λυμπέρης : Δεν θα υπάρξει συναίνεση στην οικειοποίηση του ονόματος “Δήμος Σαμίων”

Το δημοσίευμα που αναρτήθηκε για την αλλαγή ονόματος του δήμου, σχολιάζει με επιστολή του ο δήμαρχος δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο οποίος επισημαίνει πως το θέμα αφορά το σύνολο των κατοίκων του νησιού.

Ο δήμαρχος δυτικής Σάμου αναφέρει:

 Σχετικά με το άρθρο που αναρτήσατε στο site σας samos 24 θα ήθελα ως Δήμαρχος Δυτικής Σάμου να τοποθετηθώ μιας και το θέμα αφορά το σύνολο των Σαμίων.

«Μπορεί η ονομασία των δύο νέων Δήμων που προέκυψαν από την διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Σάμου σε Δήμο Ανατολικής Σάμου και Δυτικής να ¨διχάζει ¨ ή να θυμίζει ίσως παλιές ¨αντιπαραθέσεις¨ όμως η όποια αλλαγή του ονόματος του έκαστου Δήμου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μονομερής.

Θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει  συγκεκριμένη διαδικασία για την μετονομασία  των Δήμων όπου σε αυτή εμπλέκονται πολλοί φορείς καθώς και αυτός τον οποίο εκπροσωπώ, ο Δήμος Δυτικής Σάμου. Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Τέλος, επειδή Σάμιοι είμαστε όλοι οι κάτοικοι του νησιού και όχι μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Ανατολικής Σάμου, όχι μόνο δεν  θα υπάρξει συναίνεση στην οικειοποίηση του ονόματος ¨ Δήμος Σαμίων ¨ αλλά θα υπάρξουν και αντιδράσεις! ’Όσον αφορά το θέμα αυτό καμία δέσμευση δεν υπάρχει από την πλευρά μου ,ειδικά για την συγκεκριμένη ονομασία.»

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin