14.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Αναβολή εκδηλώσεων λόγω εθνικού πένθους

Αναβολή εκδηλώσεων ως ελάχιστη συμμετοχή στο Εθνικό Πένθος της τραγικής απώλειας δεκάδων συνανθρώπων μας από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική .

Αναβάλλεται η εκδροµή στο Καρλόβασι και η µουσική εκδήλωση της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Καρλοβάσου  που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον αύλειο χώρο της Πορφυριάδας, την Κυριακή, 29 Ιουλίου, για τα μέλη των ΚΑΠΗ, από την «Σαμιακή Αρωγή».

Ακύρωση εκδήλωσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπαθαραίων. Ο Σύλλογος με ανακοίνωση του σημειώνει :

«Αισθανόμαστε την ανάγκη, μετά την τραγωδία από την μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική και με σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, ν’ ακυρώσουμε την προγραμματισμένη εκδήλωση μας, στις 27 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00μ.μ, στην πλατεία του χωριού μας. Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα στους συγγενείς των άδικα χαμένων συνανθρώπων μας»

Τέλος αναβάλλονται αυριανά (25/7) εγκαίνια της νέας δημοτικής παιδικής χαράς στην Τοπική Κοινότητα Παλαιοκάστρου.

Κάλεσμα σε όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Συλλογος Πολυτεκνων Σαμου – Ικαριας & Φουρνων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε συνέχεια των δράσεών του για ανακούφιση πληγέντων συνανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισε να συνδράμει αυτή τη φορά στους συνανθρώπους μας στην Αττική, που πρόσφατα έχασαν ζωές και περιουσίες στης φονικές πυρκαγιές στις 23/7/2018. Προς επίτευξη αυτού του σκοπού, παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και όποιος κάτοικος του νησιού της Σάμου επιθυμεί να δώσει αίμα για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται τραυματίες στα νοσοκομεία της Αττικής, να μεταβαίνει στο γενικό νοσοκομείο Σάμου, στο τμήμα αιμοδοσίας, από 10:00 πμ έως 14:00 μμ, για να προσφέρει εθελοντικά αίμα

Ο Σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου καλεί τα μέλη του, όλες τις γυναίκες και όλους τους επισκέπτες στην 12η  έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και χειροτεχνίας από 25 έως και 29 Ιουλίου, 7 έως 10μμ να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους ότι μπορούν προκειμένου, σε πρώτη φάση, να συμβάλλουμε και εμείς στην ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που ισχύει από την Δευτέρα  23.07.2018 έως και την Πέμπτη  26.07.2018, αλλά και λόγω της παρατεταμένης περιόδου υψηλών θερμοκρασιών που πλήττει το νησί μας, εφιστά την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:

         Απαιτείται ιδιαίτερη εγρήγορση εκ μέρους του κοινού, για άμεση ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών σε περίπτωση εντοπισμού εστίας πυρκαγιάς ή καπνού. Τηλέφωνο άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής είναι το 199.

         Αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο, οι οποίες  θα μπορούσαν δυνητικά να λειτουργήσουν ως αιτίες έναρξης πυρκαγιάς.

         Συμμόρφωση με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια του Δήμου Σάμου βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η άμεση κινητοποίηση, επέμβαση και υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Ο Δήμος Σάμου εκφράζει, παράλληλα, την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν  από τις χθεσινές πυρκαγιές, οι οποίες, για άλλη μια φορά στοίχισαν τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας.

Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων είναι αυτονόητα όσο και ειλικρινή, αλλά, φυσικά, δεν είναι αρκετά. Η τραγικότητα της κατάστασης, για ακόμη μια φορά καταδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο την ανάγκη ορθολογικού και υλοποιήσιμου σχεδιασμού, πρόληψης και καταπολέμησης των πυρκαγιών, προκειμένου να μη θρηνήσουμε ξανά τόσους και τέτοιους αδόκητους χαμούς. Βάση ενός τέτοιου σχεδιασμού δεν μπορεί να είναι άλλη από την εξασφάλιση, διαθεσιμότητα και υποστήριξη των αναγκαίων πυροσβεστικών εναέριων και επίγειων μέσων, καθώς και η πλήρης στελέχωση των δυνάμεών τους.

ΕΛΤΑ 

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018.

Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι:

Εμφιαλωμένα νερά

Χυμοί
Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

Γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες, ότι τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά.

Ενημερωθείτε για το δίκτυο των καταστημάτων μας από την επίσημη ιστοσελίδα  www.elta.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 800-11-82000.

Όλοι τώρα μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα καταθέτοντας ένα δέμα βοηθείας στο κοντινότερο Ταχυδρομικό Κατάστημα σε όλη την Ελλάδα.

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin