13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Σάμου

Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΣΑΜΟΥ είναι η συνδικαλιστική οργάνωση  των Μηχανικών Δημοσίων υπαλλήλων και  έχει ως μέλη της το σύνολο των διπλωματούχων μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και ΝΠΔΔ του Νομού Σάμου.

Μεταξύ των σκοπών  της καταστατικής λειτουργίας της είναι αφενός μεν η προάσπιση και προαγωγή των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων των μελών της, η βελτίωση των όρων εργασίας καθώς και των συνθηκών ζωής τους και αφετέρου η βελτίωση της οργάνωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και η προάσπιση του  δημοσίου συμφέροντος.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγάλη  υποστελέχωση του Δημόσιου τομέα και  ιδιαίτερα των Τεχνικών τους Υπηρεσιών και πολλές προσπάθειες υποβάθμισης των μηχανικών.

Χαρακτηριστική περίπτωση είχαμε και στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, όπου έγινε καταφανέστατη περίπτωση παραβίαση των κανόνων της χρηστής Διοίκησης, όταν ο συνάδελφος  διπλωματούχος αρχιτέκτων μηχανικός Αποστόλου Αθανάσιος, που προΐστατο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αντικαταστάθηκε από άλλο υπάλληλο κατηγορίας ΤΕ, χωρίς μάλιστα καμιά τεκμηρίωση αξιολογικής κρίσης.

Τελικά ο συνάδελφος Αποστόλου  Αθανάσιος δικαιώθηκε με ειδική διοικητική προσφυγή που κατέθεσε ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και δικαιώθηκε επίσης και με απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή του Δήμου κατά την απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που τον δικαίωσε.

–        Ζητάμε προσλήψεις όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων με μόνιμες και σταθερές σχέσεις  εργασίας σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και ειδικότερα ενίσχυση των Τεχνικών Υπηρεσιών και όχι στην ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες.

Related posts

Πορεία Ειρήνης από ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin