18/05/2026
Δήμος

Αναστέλλεται η κινητοποίηση στου Ζερβού

Την αναστολή της κινητοποίησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στην είσοδο του υπό κατασκευή κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη θέση Ζερβού, μετά από 10 ημέρες, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, το σώμα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο κ.Γ. Στάντζο, να ζητήσει από την κυβέρνηση την ανάκληση της υπουργικής απόφασης της επίταξης των 216 στρεμμάτων που ανοίκουν σε κατοίκους, την άμεση αποσυμφόρηση από πρόσφυγες και μετανάστες με ταυτόχρονο  κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ,με γραπτές εγγυήσεις και με χρονοδιάγραμμα, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τέλος, αποφασίστηκε το ΚΥΤ στη περιοχή του  Ζερβού να έχει χωρητικότητα 1300 ατόμων.

Κατά ψήφισε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου.

Στη συνέχεια, στο χώρο της κινητοποίησης στου Ζερβού, μετέβη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για να ανακοινώσει στους κατοίκους ότι θα εκτελέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η αντίδραση των κατοίκων στο άκουσμα της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου ήταν έντονη, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το μπλοκ.

https://www.facebook.com/24samos/videos/667276810707221/

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νέοι προβλήτες και 74 θέσεις ελληνισμού για το λιμάνι Καρλόβασου με 2,5 εκατ. ευρώ

Ειδική συνεδρίαση ΔΣ Ανατολικής Σάμου – Προϋπολογισμός 2026

Η Σάμος στο βρετανικό Food and Travel Magazine: ταξίδι εξοικείωσης με τον ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά ευθύνες για το δυστύχημα στο Ηραίον

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εορτασμού για την Ύψωση της Σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης

Έξι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑ.Σ.Α. ζητούν απαντήσεις για τα σεισμόπληκτα κτήρια στη Σάμο