17.7 C
Σάμος
18/04/2024
Δήμος

“Ανατροπή”: Πρόταση για δημιουργία Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο

 

Την δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, η παράταξη “Ανατροπή”.

Αναλυτικά:

 Την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση η εισήγηση-πρόταση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” που αφορά την ίδρυση Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.

Η εν λόγω πρόταση έχει κατατεθεί στον Δήμο Ανατολικής Σάμου ήδη από τις 25 Ιουνίου και αποτελεί μια πλήρη εισήγηση. Βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία, τα οποία συλλέχθηκαν από τα Γυμνάσια Πύργου και Πυθαγορείου, από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και από τους Δήμους της χώρας. Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει στη θετική γνωμοδότηση από τα μέσα Ιουλίου και με τη σειρά της απέστειλε την ανωτέρω εισήγηση στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ως το 11ο θέμα αυτής.

Η εισήγηση ξεκινάει με την υφιστάμενη κατάσταση και συγκρίνει τον Δήμο μας με τους Δήμους του νομού μας. Στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία από παρόμοιους Δήμους της χώρας (είτε σε πληθυσμό είτε σε έκταση) και παρατηρείται ότι ο Δήμος μας είναι αυτός που μειονεκτεί και θα μπορούσε να έχει 2 ή και περισσότερα Γενικά Λύκεια. Τέλος, παρατίθενται στοιχεία από νησιωτικούς Δήμους, αλλά και από τους Δήμους του Βορείου Αιγαίου.

Στη συνέχεια τεκμηριώνεται η πρόταση στηριζόμενη σε μαθητικά δεδομένα, τα οποία προέκυψαν από τη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου. Παρατίθενται ο ακριβής αριθμός των μαθητών που θα είχε το εν λόγω σχολείο, αν ήδη λειτουργούσε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και χρησιμοποιώντας την κατάλληλη μαθηματική μοντελοποίηση παρατίθεται ο αριθμός των μαθητών του μέχρι και το σχολικό έτος 2028-2029.

Η εν λόγω ανάλυση δείχνει ότι στην περίπτωση που υπήρχε Γενικό Λύκειο στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου θα αποτελούσε μία υπολογίσιμη σχολική μονάδα, παρέχοντας πολλά πλεονεκτήματα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε όλον τον Δήμο μας. Μα πάνω από όλα θα ευνοήσει την ισότητα μεταξύ των μαθητών και τις ίσες ευκαιρίες.

Προτείνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει υπέρ της δημιουργίας του Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου και εν συνεχεία να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ως προς την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Η “Ανατροπή” αναμένει την θετική ψήφο όλων των δημοτικών συμβούλων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πραγματική αλλαγή του τόπου.

 

Εισήγηση Γενικού Λυκείου - Ανατροπή

Related posts

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin