7.8 C
Σάμος
29/01/2022
Δήμος

“Ανατροπή”- Ας δώσουν στην δημοσιότητα τι διαδικασίες έχουν γίνει για την ίδρυση του νέου Γενικού Λυκείου

Ίδρυση νέου Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου

(Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

 

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες μας τα εξής:

  1. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτός που αποφάσισε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Νοεμβρίου 2021 να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου· πρόταση που ήταν μεν συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που είχε παρθεί στις 3 Αυγούστου 2020, αλλά ήταν η πρόταση-ψήφιση που χρειάζεται πλέον η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ούτως ώστε να μπορεί να σταλθεί πλήρης ο φάκελός της στο Υπουργείο Παιδείας και να δημιουργηθεί τελικά το Γενικό Λύκειο στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.
  2. Για να πείσει ο Δήμαρχος, αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ουδέποτε αρνήθηκαν τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου, ας μας αποδείξουν τελικά αν έχουν πράξει το οτιδήποτε και έχουν φέρει εις πέρας την ομόφωνη απόφαση που είχε παρθεί στις 3 Αυγούστου 2020. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δελτίο Τύπου του, είχε αποφασιστεί προ 15 μηνών να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, την Επιτροπή Παιδείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. Ας δώσουν στην δημοσιότητα τι διαδικασίες έχουν γίνει τόσο καιρό – αν έχουν γίνει – , όπως και τα σχετικά έγγραφα – αν υπάρχουν – .
  3. Το έγγραφο που μνημονεύτηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” στάλθηκε στον Δήμο στις 19 Νοεμβρίου 2021. Αν πρωτοκολλήθηκε στις 23 Νοεμβρίου (στοιχείο που δείχνει, δυστυχώς, πως διοικείται ο Δήμος), μπορεί μεν να μην είχε σταλθεί ως εισήγηση στις 19 Νοεμβρίου, αλλά θα μπορούσε δε να σταλθεί στις 23 ή 24 Νοεμβρίου· όπως και να έχει θα έπρεπε να παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση, διότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και επείγει. Πρέπει να αποφασιστεί άμεσα η σχετική απόφαση, ώστε να προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία για την ίδρυση του νέου Γενικού Λυκείου.
  4. Ομόφωνη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα δεν υφίσταται. Δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, δεν δέχτηκε ο Πρόεδρος την εισήγηση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”· απλά βιαζόταν με τα επιχειρήματά του να πάει στο επόμενο θέμα. Πρότεινε δε μέχρι και να κλείσουν το μικρόφωνο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, ώστε να μην ακούγεται άλλο.
  5. Είναι αυτονόητη η βούληση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” και των συμβούλων της να ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες με σύγχρονες προδιαγραφές και όχι σχολεία που στεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. (Μάλλον η δημοτική αρχή δεν ενστερνίζεται τα συγκεκριμένα. Ένας χρόνος έχει περάσει από τον σεισμό και ακόμα πολλοί μαθητές συνεχίζουν τα μαθήματά τους σε προκατασκευασμένες αίθουσες και όχι σύμφωνα με τον Πρόεδρο σε “κοντέινερ”. (Τα κοντέινερ είναι συνήθως μεταλλικές συσκευασίες μεταφοράς εμπορεύματος ή ειδικός τύπος πλοίου μεταφοράς κοντέινερς.))

 

Την διαδικασία που θέλει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν την ακολουθούμε· εμείς ζητάμε δημόσια στοιχεία και πάνω απ’ όλα θέλουμε πράξεις και έργα. Η διορία για την ίδρυση ενός νέου Γενικού Λυκείου εκπνέει στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και δεν θέλουμε να χαθεί η ευκαιρία αυτή.

 

Παρόμοια άρθρα

Εισήγηση Μ. Αγγελόπουλου στη ΚΕΔΕ για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τη νησιωτική Ελλάδα

admin

Λυμπέρης – Στάντζος: Αιτούμαστε τη δημιουργία αυτοτελούς γραφείου της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. στη Σάμο σε μόνιμη βάση

admin

Κλειστά τα σχολεία της Σάμου αύριο Τετάρτη

admin

5ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος» – Δηλώσεις Συμμετοχής

admin

Σάμος: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη

admin

Δήμος Ανατ. Σάμου: Την Κυριακή η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων και Παιδικών Σταθμών

admin

Έκτακτα τηλέφωνα για εξυπηρέτηση πολιτών ενόψει της κακοκαιρίας

admin

Tο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Επαναλειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης για την ψηφιακή πλατφόρμα του arogi.gov.gr

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα