21.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

“Ανατροπή”- Ας δώσουν στην δημοσιότητα τι διαδικασίες έχουν γίνει για την ίδρυση του νέου Γενικού Λυκείου

Ίδρυση νέου Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου

(Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)

 

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες μας τα εξής:

  1. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αυτός που αποφάσισε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Νοεμβρίου 2021 να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου· πρόταση που ήταν μεν συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που είχε παρθεί στις 3 Αυγούστου 2020, αλλά ήταν η πρόταση-ψήφιση που χρειάζεται πλέον η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ούτως ώστε να μπορεί να σταλθεί πλήρης ο φάκελός της στο Υπουργείο Παιδείας και να δημιουργηθεί τελικά το Γενικό Λύκειο στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.
  2. Για να πείσει ο Δήμαρχος, αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ουδέποτε αρνήθηκαν τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου, ας μας αποδείξουν τελικά αν έχουν πράξει το οτιδήποτε και έχουν φέρει εις πέρας την ομόφωνη απόφαση που είχε παρθεί στις 3 Αυγούστου 2020. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δελτίο Τύπου του, είχε αποφασιστεί προ 15 μηνών να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, την Επιτροπή Παιδείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. Ας δώσουν στην δημοσιότητα τι διαδικασίες έχουν γίνει τόσο καιρό – αν έχουν γίνει – , όπως και τα σχετικά έγγραφα – αν υπάρχουν – .
  3. Το έγγραφο που μνημονεύτηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” στάλθηκε στον Δήμο στις 19 Νοεμβρίου 2021. Αν πρωτοκολλήθηκε στις 23 Νοεμβρίου (στοιχείο που δείχνει, δυστυχώς, πως διοικείται ο Δήμος), μπορεί μεν να μην είχε σταλθεί ως εισήγηση στις 19 Νοεμβρίου, αλλά θα μπορούσε δε να σταλθεί στις 23 ή 24 Νοεμβρίου· όπως και να έχει θα έπρεπε να παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση, διότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και επείγει. Πρέπει να αποφασιστεί άμεσα η σχετική απόφαση, ώστε να προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία για την ίδρυση του νέου Γενικού Λυκείου.
  4. Ομόφωνη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα δεν υφίσταται. Δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία, δεν δέχτηκε ο Πρόεδρος την εισήγηση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”· απλά βιαζόταν με τα επιχειρήματά του να πάει στο επόμενο θέμα. Πρότεινε δε μέχρι και να κλείσουν το μικρόφωνο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, ώστε να μην ακούγεται άλλο.
  5. Είναι αυτονόητη η βούληση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” και των συμβούλων της να ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες με σύγχρονες προδιαγραφές και όχι σχολεία που στεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. (Μάλλον η δημοτική αρχή δεν ενστερνίζεται τα συγκεκριμένα. Ένας χρόνος έχει περάσει από τον σεισμό και ακόμα πολλοί μαθητές συνεχίζουν τα μαθήματά τους σε προκατασκευασμένες αίθουσες και όχι σύμφωνα με τον Πρόεδρο σε “κοντέινερ”. (Τα κοντέινερ είναι συνήθως μεταλλικές συσκευασίες μεταφοράς εμπορεύματος ή ειδικός τύπος πλοίου μεταφοράς κοντέινερς.))

 

Την διαδικασία που θέλει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν την ακολουθούμε· εμείς ζητάμε δημόσια στοιχεία και πάνω απ’ όλα θέλουμε πράξεις και έργα. Η διορία για την ίδρυση ενός νέου Γενικού Λυκείου εκπνέει στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και δεν θέλουμε να χαθεί η ευκαιρία αυτή.

 

Related posts

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin