21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

“Ανατροπή” – Η απόβαση «στρατεύματος» καταστολής στα αδελφά νησιά Λέσβο και Χίο βρίσκει εμάς τους νησιώτες ενωμένους

 

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Χίο και τη Λέσβο καταδικάζει η δημοτική παράταξη «Ανατροπή», η οποία κάνει λόγο για κυβερνητική βία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η “Ανατροπή”, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις εξελίξεις, καταγγέλλει την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στη δίκαιη αγανάκτηση των πολύπαθων νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Η απόβαση «στρατεύματος» καταστολής στα αδελφά νησιά Λέσβο και Χίο βρίσκει εμάς τους νησιώτες ενωμένους. Καλούμε και τους συνέλληνες της ηπειρωτικής χώρας να συμμεριστούν την απόγνωσή μας.

Ως εκ τούτου:

– Καταδικάζουμε το κυβερνητικό ψέμα για δήθεν «μικρές κλειστές δομές», που δια της βίας μεταλλάσσονται σε «κολοσσιαίες ανοιχτές δομές».

– Καταδικάζουμε την κατασταλτική βία που ασκείται σε βάρος των δεινοπαθούντων Λέσβιων και Χιωτών. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μοιάζει να αναλαμβάνει δράση μόνον όταν τεράστια κεφάλαια θέλουν να επιβάλουν τη βούλησή τους.

– Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην παλλαϊκή κινητοποίηση του Σαμιακού λαού και των τοπικών αρχών ενάντια στη δόμηση του νέου υπερ-ΚΥΤ στις επιταγμένες εκτάσεις στην περιοχή Ζερβού.

– Καλούμε τοπικούς φορείς, πολίτες και εκπροσώπους συλλογικοτήτων να αγκαλιάσουν τις κινητοποιήσεις και να δημοσιοποιήσουν πανελλαδικά το πρόβλημα.

– Καλούμε τους αδελφούς μας απανταχού της Ελλάδας και του κόσμου να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στην δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε και να τείνουν ώτα ευήκοα στις δυσχέρειές μας.

Δυστυχώς η μοναξιά και η απομόνωση της παραμεθορίου δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τα δεινά μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι για μακρό και επώδυνο αγώνα.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin