17.7 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

“Ανατροπή” – Η απόβαση «στρατεύματος» καταστολής στα αδελφά νησιά Λέσβο και Χίο βρίσκει εμάς τους νησιώτες ενωμένους

 

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Χίο και τη Λέσβο καταδικάζει η δημοτική παράταξη «Ανατροπή», η οποία κάνει λόγο για κυβερνητική βία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η “Ανατροπή”, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις εξελίξεις, καταγγέλλει την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στη δίκαιη αγανάκτηση των πολύπαθων νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Η απόβαση «στρατεύματος» καταστολής στα αδελφά νησιά Λέσβο και Χίο βρίσκει εμάς τους νησιώτες ενωμένους. Καλούμε και τους συνέλληνες της ηπειρωτικής χώρας να συμμεριστούν την απόγνωσή μας.

Ως εκ τούτου:

– Καταδικάζουμε το κυβερνητικό ψέμα για δήθεν «μικρές κλειστές δομές», που δια της βίας μεταλλάσσονται σε «κολοσσιαίες ανοιχτές δομές».

– Καταδικάζουμε την κατασταλτική βία που ασκείται σε βάρος των δεινοπαθούντων Λέσβιων και Χιωτών. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μοιάζει να αναλαμβάνει δράση μόνον όταν τεράστια κεφάλαια θέλουν να επιβάλουν τη βούλησή τους.

– Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην παλλαϊκή κινητοποίηση του Σαμιακού λαού και των τοπικών αρχών ενάντια στη δόμηση του νέου υπερ-ΚΥΤ στις επιταγμένες εκτάσεις στην περιοχή Ζερβού.

– Καλούμε τοπικούς φορείς, πολίτες και εκπροσώπους συλλογικοτήτων να αγκαλιάσουν τις κινητοποιήσεις και να δημοσιοποιήσουν πανελλαδικά το πρόβλημα.

– Καλούμε τους αδελφούς μας απανταχού της Ελλάδας και του κόσμου να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στην δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε και να τείνουν ώτα ευήκοα στις δυσχέρειές μας.

Δυστυχώς η μοναξιά και η απομόνωση της παραμεθορίου δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τα δεινά μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι για μακρό και επώδυνο αγώνα.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin