18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

 “Ανατροπή” – Ο δήμος ενάντια στους υπαλλήλους του και στους δημότες του;    

Στο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, θέμα συζήτησης-ενημέρωσης πριν την ημερήσια διάταξη ήταν η μη πληρωμή των υπαλλήλων του δήμου Σάμου και θέμα συζήτησης-λήψης απόφασης κατά την ημερήσια διάταξη ήταν ο καθορισμός νέων συντελεστών ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, που εμφανίζονται ως χρεώσεις δήμου στον λογαριασμό της ΔΕΗ ή άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά την ενημέρωση πριν την ημερήσια διάταξη έγινε γνωστό ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου Σάμου δεν θα πληρωθούν στις 27 Δεκεμβρίου, όπως και προβλέπεται. Είναι απαράδεκτο, λόγω λανθασμένων πολιτικών αλλά και ανύπαρκτου έργου και προγραμματισμού εκ μέρους της δημοτικής αρχής, να φτάνει σε αυτό το σημείο και να αφήνει απλήρωτους 220 υπαλλήλους, τέτοιες μέρες, χωρίς να ενδιαφέρεται για το πώς θα καταφέρουν να αποπληρώσουν οι υπάλληλοι αυτοί τις προγραμματισμένες τους υποχρεώσεις.

Επιπρόσθετα, είναι αδιανόητο λίγες μέρες πριν το νέο έτος, ακόμα να μην έχει έρθει ως θέμα η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του δήμου και να προτείνεται η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού. Αύξηση – που θα επωμιστούν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του τόπου μας – της τάξεως των 551.248,39€, δηλαδή αύξηση 18,78% στους λογαριασμούς των δημοτών.

Εκτός από την εισαγωγή δημοτικού φόρου (ΔΦ) 0,03€ ανά τετραγωνικό μέτρο για πρώτη φορά σε όλη την Σάμο, παρατηρούμε και αδιανόητες και δίχως λογική τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη (ΔΤ). Παρατηρούμε σε οικίες μέχρι και στα πιο απομακρυσμένα μέρη (Δρακαίοι, Κοσμαδαίοι) με έντονο το πρόβλημα της απόστασης και τον κίνδυνο της ερήμωσης, ότι προτείνεται αύξηση 139,13%. Στους Αγίους Θεοδώρους, ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα του ακατάλληλου νερού, αλλά προτείνεται αύξηση 139,13%. Και στις επιχειρήσεις που αγκομαχούν να μην χρεοκοπήσουν προτείνονται αυξήσεις, τα μεγαλύτερα ποσοστά από αυτές να παρατηρούνται στο Καρλόβασι 44,44% και στον Μαραθόκαμπο 53,85%.

Η “Ανατροπή” καταψήφισε τις αυξήσεις αυτές, αλλά δώδεκα παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής τις υπερψήφισαν. Η αστοχία της πολιτικής τους στο έπακρον. Μια πολιτική που μόνο ζητάει και διαρκώς ξεχνάει να προσφέρει. Ξεχνάει ότι η καθαριότητα πασχίζει και δεν παρέχεται επαρκώς πουθενά στο νησί· ξεχνάει ότι οι καμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού παίρνουν μήνες για να αντικατασταθούν. Άραγε τι άλλο μας περιμένει στο τελείωμα της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής;

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin