19.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

“Ανατροπή” : Συνάντηση με υποσχέσεις… επαγρύπνηση!

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες συναντήσεις της σαμιακής αντιπροσωπείας, με την παρουσία 18 ατόμων από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους θεσμικούς φορείς της Σάμου, οι οποίοι συναντήθηκαν με προέδρους-τομεάρχες των πολιτικών κομμάτων και με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Βίτσα.

Τα πολιτικά κόμματα της  αντιπολίτευσης, εξέφρασαν τις απόψεις τους και παράλληλα ενημερώθηκαν πλήρως από την αντιπροσωπεία της Σάμου σχετικά  με την κατάσταση που βιώνει το νησί μας. Όλοι συνειδητοποίησαν το φλέγον πρόβλημα που εξελίσσεται στο νησί της Σάμου και δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν το ζήτημα στην επικαιρότητα και στη βουλή, με συναντήσεις και επερωτήσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγκαία αποσυμφόρηση του νησιού, αλλά και οι πιέσεις στο υπουργείο.

Στη συνάντηση με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, ο υπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κατάσταση στη Σάμο είναι πολύ κακή και πρέπει το πρόβλημα να λυθεί. Η δέσμευσή του ήταν ότι θα γίνει αποσυμφόρηση του νησιού με μεταφορά 2000 προσφύγων-μεταναστών, αρχής γενομένης από σήμερα έως και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Επιπρόσθετα, υποστήριξε ότι πρέπει ο αριθμός των προσφύγων-μεταναστών να μειωθεί στους 1200 στο νησί και αυτό θα επιτευχθεί και με την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών που πρέπει να οργανώσει· γι’ αυτό το σκοπό θα σταλθεί μέχρι την Παρασκευή μια κινητή μονάδα ασύλου.

Δυστυχώς, αδιαπραγμάτευτη παρέμεινε η απόφαση ότι στη Σάμο θα λειτουργεί κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και το νέο κέντρο θα λειτουργήσει τέλη Φεβρουαρίου. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι το υπάρχον θα κλείσει δια παντός και το νέο θα είναι εκτός οικιστικού ιστού, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη περιοχή και στο αν η τοπική κοινωνία είναι σύμφωνη ή όχι.

Η “Ανατροπή” ευελπιστεί ότι οι βασικές δεσμεύσεις για άμεση αποσυμφόρηση και ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου θα υλοποιηθούν. Καλεί δε όλους τους φορείς και όλους τους κατοίκους του νησιού να είναι ενωμένοι, γιατί το πρόβλημα παραμένει. Στην περίπτωση που οι δεσμεύσεις του υπουργείου δεν τηρηθούν, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για πιο δραστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στις ψεύτικες υποσχέσεις,  για να διεκδικήσουμε την αλλαγή και ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

 

 

Related posts

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin