18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Αναφορά της ΛΑΣ για το λιμάνι Πυθαγορείου

Αναφορά κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου προς τον δήμο, αναφορικά με τις κάκιστες εγκαταστάσεις υποδοχής,του Τελωνείου και Ελέγχου Διαβατηρίων, στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης,  και Θεανώ Σαρρηγεωργίου αναφέρουν .

Με την αναφορά μας αυτή μεταφέρουμε τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών του Πυθαγορείου οι οποίοι με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου βρέθηκαν μπροστά σε σοβαρά προβλήματα τα οποία υπονομεύουν την προσπάθειά τους να εργαστούν και να ανταποκριθούν στις έτσι κι’ αλλιώς μεγάλες και δυσβάσταχτες υποχρεώσεις τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά τους ταμεία, το δήμο κλπ και τη επιβίωση των οικογενειών τους.

Πρόκειται για τα παρακάτω:

  1. Τον κίνδυνο να κλείσει το λιμάνι για τις αφίξεις επιβατών εκτός ΣΕΓΚΕΝ εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να προχωρήσει τα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων υποδοχής, Τελωνείου και Ελέγχου διαβατηρίων.
  2. Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που δεν επιτρέπουν την διέλευση πούλμαν στις ώρες άφιξης των πλοίων με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες και οι τουρίστες που είναι αναγκασμένοι να ανεβαίνουν πεζοί μέχρι το «σταθμό».
  3. Την εγκατάσταση του εργολάβου στο «Ρεματάκι» για το έργο προστασίας του δρόμου προς τη μαρίνα από τις κατολισθήσεις, μέσα στη τουριστική περίοδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Καλούμε την δημοτική αρχή, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον άμεσο εξωραϊσμό των εγκαταστάσεων υποδοχής, Τελωνείου και Ελέγχου Διαβατηρίων του λιμανιού, την τοποθέτηση τουαλετών και προσωρινού στεγάστρου αναμονής των επιβατών, μέχρι να γίνουν τα έργα υποδομής που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και καθυστερούν απαράδεκτα. Να προχωρήσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε ρύθμιση ωρών διέλευσης πούθλμαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ώρες άφιξης των πλοίων, ,ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες.

Να μεταθέσει την έναρξη των εργασιών στο «Ρεματάκι»,για τον Οκτώβριο, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα για τους επαγγελματίες της περιοχής.

*(Καταθέτουμε παράλληλα, έγγραφο του Τελωνείου Σάμου που επισημαίνει τις απαράδεκτες συνθήκες στο χώρο υποδοχής του λιμανιού , για τις οποίες είχε προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς από τις 4/10/2018).

 

Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας γι’ αυτές.

 

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin