16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. του ΚΚΕ στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Περιοδεία στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου πραγματοποίησε σήμερα (19-5-2020) το πρωί αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ καθώς και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Τζίχας και Μανώλης Παχυμανώλης και συζήτησαν με τους εργάτες στη καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου και άκουσαν τα προβλήματά τους.

Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, τονίζοντας την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε επαγρύπνηση για τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, αλλά και αυτά που ήδη έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με αφορμή την πανδημία και για τα οποία πρέπει τώρα να απαιτηθεί η κατάργησή τους.

«Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει πανάκριβα την οικονομική καπιταλιστική κρίση, πληρώνουν τώρα με την αναστολή εργασίας, την εκ περιτροπής εργασία , το τεράστιο κύμα ανεργίας και τα πλημμελή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας τους στους χώρους δουλειάς. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, υπογράμμισε.

Πρέπει τώρα να πούμε: ΩΣ ΕΔΩ!!, δεν θα πληρώσουμε και την κρίση που έρχεται» τόνισε ο Κώστας Τζίχας, ενώ ο Μανώλης Παχυμανώλης κάλεσε τους εργάτες να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να χαράξουν άμεσα αγωνιστική πορεία ξεκινώντας από τα προβλήματα που οι ίδιοι ανέδειξαν.

Από τη συζήτηση προέκυψαν μεταξύ άλλων δυο σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Το πρώτο αφορά τους εμβολιασμούς για ηπατίτιδα και τέτανο που δεν έχουν γίνει ποτέ όπως κατάγγειλαν, και το δεύτερο η παντελής απουσία χώρου αποδυτηρίων και ντους στο αμαξοστάσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία του κορονοϊού σε εξέλιξη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύτηκαν και θα φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο τα δυο θέματα διεκδικώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin