16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Αντώνης Σίμος : Λίστα για τις οφειλές δημοτικών και τοπικών συμβούλων

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, κ. Αντώνης Σίμος, υπέβαλε αίτηση ενημέρωσης, στον Δήμαρχο Σάμου και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για τυχόν οφειλές δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και προέδρων κοινοτήτων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Αναλυτικά:

Είναι γνωστά σε όλους τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος μας, τα οποία για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά θα πρέπει να πεισθούν και οι δημότες να βοηθήσουν έμπρακτα. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει προηγουμένως εμείς οι αιρετοί να τους αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να «διοικήσουμε διά του παραδείγματος». Δεν μπορείς για παράδειγμα να πείσεις τους δημότες να παλέψουν για το μεταναστευτικό όταν εμείς δεν μπούμε μπροστά, ούτε μπορείς να τους πείσεις να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, που σημειωτέον σήμερα ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ στον ενιαίο Δήμο Σάμου, όταν κάποιοι από εμάς πιθανόν να έχουν ανεξόφλητες οφειλές.

Ειδικά στο θέμα των οφειλών ο νόμος απαγορεύει στους οφειλέτες του Δήμου και των νομικών προσώπων αυτού, με ύψος οφειλής μεγαλύτερο των 500 ευρώ, να αναλάβουν καθήκοντα αιρετού σε οποιαδήποτε θέση, εάν δεν εξοφλήσουν την οφειλή τους μέχρι την ημέρα εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής.

Κατόπιν των ανωτέρω και σε εφαρμογή του (α) σχετικού παράγραφος 2, παρακαλώ να με ενημερώσετε μέχρι στις 31 Αυγούστου 2019, ημέρα της ορκωμοσίας των αιρετών που αναλαμβάνουν καθήκοντα δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς  και προέδρων κοινοτήτων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, εάν άπαντες έχουν εξοφλήσει τις τυχόν οφειλές τους, παραδίδοντάς μου σχετική κατάσταση που θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του οφειλέτη και το ύψος της οφειλής.

Στην εν λόγω κατάσταση παρακαλώ να αναγραφούν άπαντες οι αιρετοί με ανεξόφλητες οφειλές πάνω από 500 ευρώ, ανεξαρτήτως εάν έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους και ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικά πρόσωπα ή είναι μέλη εταιρικών επιχειρήσεων και οι επιχειρήσεις τους έχουν οφειλές στον Δήμο ή στα νομικά πρόσωπα αυτού.

Προς ενημέρωσή σας, αναφορικά με το κατά πόσον επιτρέπεται να μου παραδοθούν ή όχι τα ανωτέρω στοιχεία, σας γνωρίζω ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει αποφανθεί με το (β) σχετικό ότι συνάδει με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 η χορήγηση σε δημοτικό σύμβουλο στοιχείων, όπως ονομαστικές καταστάσεις των οφειλετών του δήμου, εφόσον τούτο είναι απαραίτητο για την άσκηση των καθηκόντων του στα οποία συγκαταλέγεται ο έλεγχος της τηρήσεως των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin