14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Απασφάλισε ο Σαμαράς-Κάθετη διαφωνία με Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του τάσσεται κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των διπλωματικών αποστολών Ελλάδας και Τουρκίας, τονίζοντας ότι «με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο.

Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος». Ενώ συνεχίζει λέγοντας πως η έναρξη των διερευνητικών μπορεί να ακυρώσει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας καθώς η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται».

Παράλληλα ο πρώην Πρωθυπουργός με φανατικούς φίλους εντός του κόμματος αντιτίθεται και στην ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο παραιτείται η Ελλάδα μόνη της από την αρχή και από όλα όσα προβλέπει υπέρ της το Διεθνές Δίκαιο.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει λέγοντας πως θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή.

«Ούτε το πρόβλημα λύθηκε, ούτε κανένα καλό είδε η Ελλάδα. Μόνο μια αφόρητη εθνική ζημιά δίνοντας όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;» Αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για την λάθος τακτική του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αναμένουμε τις εξελίξεις λοιπόν από το Μαξίμου.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin