14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Αποκάλυψη απο Βρυξέλλες για την κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου!

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται απο χθες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του ενημέρωσε τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα σχετικά με την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο Βόρειο Αιγαίο και ζήτησε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μουτζούρης παρέδωσε την έρευνα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και φανερώνει την δυσαρέσκεια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών καθώς επίσης παρέδωσε και την μελέτη- προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το πρόβλημα.  Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε ερώτηση του Περιφερειάρχη ότι τους μετανάστες- πρόσφυγες στα νησιά τους κρατάει η ίδια η Ελλάδα εγκλωβισμένους μέχρι την έκδοση της απόφασης ασύλου και όχι η Συμφωνία του Δουβλίνου ή κάποια άλλη συμφωνία.

Ο Περιφερειάρχης επιστρέφει αύριο απο τις Βρυξέλλες για να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Δημάρχους σχετικά με την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Περιφερειάρχης είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την στάση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου των κλειστών δομών ενώ πριν μερικές ώρες είχε συμφωνήσει σε μια συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες απο μηδενική βάση.

Όπως όλα δείχνουν δεν θα πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση αφού μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού για επίδειξη θέσεων των νέων δομών απο τις τοπικές κοινωνίες ο Περιφερειάρχης απάντησε πως «αδίκως περιμένεις» δίνοντας τέλος στον οποιονδήποτε διάλογο.

Η Κυβέρνηση όπως όλα φανερώνουν είναι αποφασισμένη να κάνει τις νέες δομές αξίας 300.000.000 € στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin