21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2014-2019

Ο Δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων και πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής για την περίοδο 2014-2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις ανά Διεύθυνση και Τομέα, καθώς επίσης το έργο που πραγματοποιήθηκε σε κάθε δημοτική ενότητα αλλα και οι δράσεις όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Σάμου από τον ίδιο τον δήμαρχο, την υπεύθυνη του προγραμματισμού κ. Αγγέλα Καζάκου και τον δντη των τεχνικών υπηρεσιών κ. Ιωάννη Καραγιαννίδη. Ειδική αναφορά έγινε στις δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Σάμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ρόλο συντονιστή ο Γενικός Γραμματέας του δήμου,κ. Δημήτρης Βασιλειάς.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος η στρατηγική του Δήμου Σάμου την πενταετία 2014 – 2019 βασίστηκε σε τρεις τομείς:

  • Στην ανάδειξη του πολιτιστικού, ιστορικού και περιβαλλοντικού αποθέματος του νησιού
  • Στο σχεδιασμό και την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών ώστε με αποτελεσματικότητα και απαιτούμενη ταχύτητα να ολοκληρωθούν όλες οι παλιές εκκρεμότητες και να σχεδιαστούν καινούργιες δράσεις. Βαρύτητα δόθηκε στην ταυτόχρονη εκπόνηση μελετών με αποτέλεσμα την ένταξη έργων ύψους 42 εκατ. με κεντρικό άξονα την αειφόρο ανάπτυξη
  • Στην αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να δημιουργηθεί και λειτουργεί ένα δίχτυ προστασίας και υπεράσπισης των αδυνάτων.

Ο κ. Αγγελόπουλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν με τη διαρκή συμβολή τους, μέσα από μία συντεταγμένη πορεία στην πρόοδο και τη καθημερινή δημοτική αλλαγή.

Πριν το τέλος της ομιλίας του ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε :

“Σε μία από τις τελευταίες μου εμφανίσεις ως δήμαρχος της ενιαίας Σάμου θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να απολαύσει ένας άνθρωπος ειδικά όταν δεν έχει ζήσει στη Σάμο αλλά είναι γεμάτος από Σαμιακή παράδοση και ρομαντισμό, από τον ίδιο του τον τόπο. Αυτό προσπάθησα να κάνω μαζί με τους συνεργάτες μου και με αυτούς που ακολούθησαν τη σκέψη αυτή, και δεν περιορίστηκαν στην αβαθή προσέγγιση του εγώ ή του εσύ, να το υλοποιήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν κοντά στην πρώτη γραμμή στη δεύτερη στην τρίτη. Το θεωρώ υψηλή τιμή, από όπου κι αν υπηρετήσω στο μέλλον, η Σάμος είναι η πατρίδα μου και θα την υπηρετώ με πάθος, με ενθουσιασμό και κυρίως με πίστη ότι μπορούμε να πάμε ψηλά. Ο πήχης είναι ψηλά και σας παρακαλώ συνεχίσετε και να εκπροσωπήσετε το νησί όπως του αρμόζει”.

Προσκεκλημένοι στον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, ήταν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι και Μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων,  Φορείς και Δημότες.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν και δημοτικοί συνδυασμοί του δήμου Ανατολικής Σάμου, όπως ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, συνοδευομενος από στελέχη του συνδυασμού του καθώς επίσης και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης», κ. Αντώνης Σίμος.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin