16.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Απολογισμός του έργου της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ Καρλοβάσου

Τον απολογισμό της τελευταίας τριετίας του έργου στο ΚΥ Καρλοβάσου έδωσε στην δημοσιότητα η Διοικούσα Επιτροπή που αποτελείται από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κουτσοδόντη και τον Εκπρόσωπο του Δήμου Σάμου, κ. Τάσο Κοζώνη.

Σύμφωνα με την επιτροπή έγιναν :

-αποκαταστάθηκε η ομαλή προμήθεια αναλωσίμων υλικών, εξοπλισμού και καυσίμων των ασθενοφόρων οχημάτων του ΚΥ, πράγματα τα οποία έως τότε ήταν ατελέσφορη η προμήθειά τους, και η εξασφάλισή τους γινόταν μέσω δωρεών και χορηγιών.
-επιτεύχθηκε εργασιακή ειρήνη και πνεύμα συναδελφικότητας μεταξύ των εργαζομένων
-εξασφαλίσθηκε η εξυπηρέτηση των πολιτών που προσέρχονταν στο ΚΥ και στα Αγροτικά Ιατρεία ευθύνης του σε βαθμό πολλαπλάσιο από ότι το έτος 2015. Μεσοσταθμική αύξηση της εξυπηρέτησης ασθενών την τελευταία τριετία: 12,5 % ανά έτος.
-Αποκαταστάθηκε το πνεύμα εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
-Προσελήφθη ιατρός Ακτινολόγος για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΥ και δόθηκε η δυνατότητα εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων σε δημόσιο φορέα, εκτός του ΓΝ Σάμου, αποσυμφορώντας το τελευταίο. Αποκαταστάθηκαν βλάβες στο Ακτινολογικό μηχάνημα και εξασφαλίσθηκε η συνέχιση της αδειοδότησής του από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία κινδύνευσε να παύσει να ισχύει λόγω προηγούμενης διοικητικής αδράνειας.
-Επιτεύχθηκε εξομάλυνση του συνόλου των Διοικητικών λειτουργιών του φορέα και αναδείχθηκαν λάθη μισθοδοσίας προηγουμένων ετών, ορισμένα εκ των οποίων αρκετά σοβαρά για το εργασιακό και συνταξιοδοτικό μέλλον των εργαζομένων.
-Διενεργήθηκαν δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης εκτός των εγκαταστάσεων του φορέα μας, μετά από αδράνεια ετών.
-Καθιερώθηκε τακτική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του φορέα μας, σε μηνιαία βάση σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Σάμου, με ιδιαίτερη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία.
-Διατέθηκε ιατρικό προσωπικό του φορέα μας για κάλυψη αναγκών άλλων φορέων με πρωταρχικό αποδέκτη το ΓΝ Σάμου. Διατέθηκε μη ιατρικό προσωπικό για τον ίδιο λόγο.
-Έγιναν ενέργειες βελτίωσης των ξενοδοχειακών υπηρεσιών και της καθαριότητας. Προσελήφθησαν 3 εργαζόμενοι για την καθαριότητα του ΚΥ και των Αγροτικών Ιατρείων.
-Από τους δύο εργαζόμενους ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου, φθάσαμε στους πέντε. Διεκδικούμε την επιπλέον πρόσληψη προσωπικού του συγκεκριμένου κλάδου, ώστε να καλύπτεται η Σάμος με δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.
-Εξασφαλίσθηκαν υπηρεσίες φύλαξης – ασφάλειας των εγκαταστάσεων του ΚΥ.
-Αυξήθηκε το προσωπικό του μικροβιολογικού και ακτινολογικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα τη χρονική επέκταση (σχεδόν 24ωρη κάλυψη καθημερινά) της ανάλογης εξυπηρέτησης του κοινού, καθώς και της άσκοπης μετάβασής του τελευταίου στο ΓΝ Σάμου. Ομαλοποιήθηκε η προμήθεια αντιδραστηρίων για την απρόσκοπτη διενέργεια των εργαστηριακών εξετάσεων.
– Εξασφαλίστηκαν υπηρεσίες μαιευτικής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, μετά από πολλά έτη ανυπαρξίας. Πλέον υπηρετούν 2 Μαίες/Μαιευτές στο ΚΥ οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης και πρόληψης και εκτός του ΚΥ (Σχολεία, Πανεπιστήμιο κλπ).
Επανενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής στα Σχολεία και η διενέργεια ενημερωτικών ομιλιών για θέματα αγωγής υγείας και πρόληψης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Το ΚΥ Καρλοβάσου παρέχει πλέον υπηρεσίες πρακτικής εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής, σπουδαστών νοσηλευτικής και (για πρώτη φορά) σπουδαστών κλάδου Πληρώματος Ασθενοφόρου-Διασώστης του ΔΙΕΚ Σάμου.

Σε ότι αφορά τα Αγροτικά Ιατρεία της Σάμου:

-Δόθηκε έμφαση στην κατά το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη κενών στα Αγροτικά Ιατρεία κατά το διάστημα που παραμένουν κενά. Αυτή τη στιγμή όλα τα Αγροτικά Ιατρεία έχουν γιατρό.
– Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα με τις μισθώσεις των κτιρίων
-εξασφαλίσθηκε η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή τους
– -Εξασφαλίσθηκαν υπηρεσίες καθαριότητας
– Εξασφαλίσθηκαν 2 έδρες ΤΟΜΥ στη Σάμο. Επίκειται η επαναπροκήρυξη των θέσεων ιατρικού προσωπικού.
– Καθιερώθηκε η συνεργασία με ιατρούς των ενόπλων δυνάμεων για παροχή υπηρεσιών στα Αγροτικά Ιατρεία της Σάμου.
-Δημιουργήθηκε εφημεριακή κάλυψη της περιοχής Μαραθοκάμπου μετά από αδράνεια ετών, καθώς και της περιοχής των Μυτιληνιών.

Εν γένει αποκαταστάθηκε η εικόνα του ΚΥ Καρλοβάσου στη συνείδηση του κοινού, γεγονός που αναγνωρίζεται τόσο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Για την επίτευξη όλων αυτών, καθοριστικής σημασίας ήταν η άψογη συνεργασία της Διοικούσας Επιτροπής με τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ιορδανίδου Όλγα.

Οφείλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε την αρωγή πλευράς του Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη Δημητρίου στον αγώνα μας για αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Σάμο.

 

Related posts

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin