19/04/2024
Σαμιακά

Απολυμάνσεις και καθαρισμός σχολικών συγκροτημάτων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης στα κτίρια που στεγάζονται το Πυθαγόρειο ΓΕΛ Σάμου, το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου, το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, σύμφωνα με την  υπ’ αριθ.27408/05-05-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με θέμα «Καθαρισμός σχολικών μονάδων κατά το διάστημα λειτουργίας τους για όσο διάστημα υφίσταται κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊου COVID-19».

Οι παραπάνω σχολικές μονάδες, εκτός από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα,  11-05-2020, για να υποδεχτούν τους μαθητές της Γ’ Τάξης.

Επίσης έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού στα κτίρια που στεγάζονται οι σχολικές μονάδες των Γυμνασίων της πόλεως Σάμου, Πυθαγορείου και Πύργου και πριν τη λειτουργία τους θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες θα διανεμηθούν γάντια μιας χρήσεως, χαρτί κουζίνας, χλωρίνη, αντισηπτικά μαντηλάκια, διάφανη μεμβράνη, μάσκες χειρουργικές μιας χρήσεως.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου φροντίζει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, για  τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των πολιτών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΟΔΥ.

Ευχόμαστε σε όλους του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή  & ασφαλή επάνοδο στις σχολικές αίθουσες,  με υγεία και τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Related posts

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin