12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

“Αποσυμφόρηση Τώρα-Όχι νέες δομές στα νησιά” βροντοφώναξαν 5 αυτοδιοικητικές παρατάξεις

Στις 22 Ιανουαρίου οι κάτοικοι  των νησιών του Βόρειου Αιγαίου κινητοποιήθηκαν εξαιτίας:

  • Της  εσκεμμένης ολιγωρίας της Κυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά την μη αποσυμφόρηση εδώ και μήνες, της  ανερυθρίαστης αποθήκευσης χιλιάδων  ψυχών μες το χειμώνα των νησιών μας. Μεταφέροντας εικόνες ντροπής σ’ όλο τον κόσμο. Για τα νησιά μας, για μας τους νησιώτες.
  • Των νέων υπερ-δομών   για πρόσφυγες που σχεδιάζει η κυβέρνηση  της ΝΔ και που θα καταστήσουν τα νησιά μας συνώνυμο φυλακών. Παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων τους.

Το μέγεθος των συγκεντρώσεων και στα τρία νησιά, δείχνει πως το βάρος που σηκώνουν οι κάτοικοι των νησιών έχει πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και απαιτούνται άμεσες λύσεις. Το μήνυμα από τα κλειστά – μικρά ή μεγαλύτερα καταστήματα ή επιχειρήσεις κάθε μορφής, κοινό. ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ- ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Παρά το χαμήλωμα των τόνων τις τελευταίες μέρες προκειμένου να υπάρξουν ειρηνικές και ενωτικές διαδηλώσεις δεν αποφεύχθηκαν τελικά οι ακροδεξιές κορώνες, οι κραυγές για «αποτροπή» του Περιφερειάρχη-γεγονός ανεπίτρεπτο για Πανεπιστημιακό δάσκαλο τ. Πρύτανη του ΕΜΠ ή οι θεωρίες συνωμοσίας. Ευτυχώς υπάρχουν μετριοπαθέστερες φωνές που όμως δεν καταφέρνουν να σώσουν τη χαμένη τιμή κάποιων αυτοδιοικητικών .

Η πλειοψηφία των πολιτών κατέβηκε – ή θα ήθελε να κατεβεί- στους δρόμους. Ήταν ο κόσμος που έδειξαν οι εικόνες που δεν κάνουν λάθος. Ήταν απλός κόσμος από τις πρωτεύουσες και όλα τα χωριά των νησιών. Ήταν πολίτες που με δράσεις αλληλεγγύης επιλέγουν να στηρίζουν τους αιτούντες άσυλο, εκεί που η Κυβέρνηση κωφεύει, την ώρα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη λέξη αλληλεγγύη σε συνώνυμο βρισιάς. Θα ήθελαν να είναι εκεί και πολλοί ακόμα πολίτες που εντέλει γύρισαν τη πλάτη στις κινητοποιήσεις  από αντίδραση στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές της Περιφερειακής αρχής, που επιχείρησε τεχνηέντως να μετατρέψει τις κινητοποιήσεις σε αντιπροσφυγικές αντί για αντικυβερνητικές. Θα ήθελαν να είναι εκεί κι εκείνοι που μπροστά στην ανακολουθία λόγων, δηλώσεων και πράξεων  φοβούνται πως ”το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο”.

Εμείς συνεπείς στα λόγια μας ήμασταν εκεί. Στις πλατείες, στις συγκεντρώσεις και τις πορείες στα νησιά μας. Με τη συμμετοχή μας και τα συνθήματα διαδώσαμε  το πραγματικό μήνυμα των κινητοποιήσεων.

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων

Αποσυμφόρηση τώρα με αναλογική ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα

Καμία νέα δομή στα νησιά μας

Η Ευρώπη να δείξει την ανθρωπιά της, ν’ ανοίξει επιτέλους τα σύνορά της

Όχι στο μίσος και στο διχασμό, όχι στους πολέμους και στο ρατσισμό

 

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις

 

  • ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ( ΔΗΜ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΔΗΜ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)
  • Η ΣΑΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ (ΔΗΜ. ΑΝ. ΣΑΜΟΥ)
  • ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ (ΔΗΜ .ΧΙΟΥ)

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin