20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Ικαριακά

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε Ικαρία – Φούρνους

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, κόντρα στην πολιτική εμπορευματοποίησης που εφαρμόζουν διαχρονικά, οι κυβερνήσεις, δηλώνουν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Ικαρίας και των Φούρνων, μετά και τη σημερινή κινητοποίηση που διοργάνωσαν στο υπουργείο Υγείας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σωματεία και φορείς των δύο νησιών αλλά και παροικιακές οργανώσεις της Ικαρίας στην Αθήνας.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπο της ηγεσίας του υπ. Υγείας, όπου κατήγγειλαν την πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων και των περιφερειακών Κέντρων.

Χαρακτηριστικά, κατήγγειλαν ότι μετά και τις αναστολές προσωπικού, λόγω των εμβολιασμών, στο Νοσοκομείο του Αγ. Κήρυκου, εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει κανένας παθολόγος, και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, δεν υπήρξε καμία πρόσληψη ή αντικατάσταση της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επικαλέσθηκε το μειωμένο ενδιαφέρον γιατρών και νοσηλευτών για τις θέσεις στα μακρινά νοσοκομεία, μια δικαιολογία που επικαλούνται πάντως όλες οι κυβερνήσεις, παρότι φέρνουν ευθύνη για τα μειωμένα κίνητρα που δίνουν στους εργαζόμενους προκειμένου να μεταβούν στα νησιά.

Την αλληλεγγύη στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, εξέφρασε ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ που βρέθηκε στο πλευρό τους στο υπ. Υγείας. Στην αντιπροσωπεία των σωματείων ήταν επίσης ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας Νίκος Λαρδάς και η Ευαγγελία Κυπραίου από την «Λαϊκή Συσπείρωση» Φούρνων.

 

ΠΗΓΗ : 902.gr

Related posts

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin