20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ταξιάρχου Δημητρίου Βακεντή

«Ιδού και ο μέγας τρόμος της Ασίας γης, η Σάμος· πλέξε δι’ αυτήν τον στέφανον υμνητικόν και αιώνιον  λυρική κόρη».

Με αυτούς τους αριστοτεχνικούς στίχους του Αντρέα Κάλβου πλέκεται το εγκώμιο της Σάμου και η 79 ΑΔΤΕ αναπόσπαστο κομμάτι της, που ως ακοίμητος φρουρός της είναι πάντα έτοιμη να δώσει την απάντηση ενάντια σε οποιαδήποτε επιβουλή.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του Κορωνοϊού 2019-nCoV, έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και επηρεάζουν πλέον κάθε πτυχή της. Στο πλαίσιο αυτό, η αλλαγή της Διοίκησης της 79 ΑΔΤΕ, έγινε με μια ιδιαίτερα λιτή τελετή, χωρίς προσκεκλημένους, σύμφωνα με τις διαταγές των προϊσταμένων κλιμακίων και αυτό μας απέτρεψε να επικοινωνήσουμε από κοντά. για μια τελευταία φορά, πριν παραδώσω την Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ, στον άξιο αντικαταστάτη μου, Ταξίαρχο κ. Περικλή Δούκα.

Μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, θα ήθελα πρωτίστως να  δοξάσω τον Μεγαλοδύναμο Θεό που με αξίωσε εν ειρήνη και υγεία  να φθάσω στη σημερινή ημέρα.

Ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να αποχωρισθώ καταξιωμένους συναδέλφους, καλούς φίλους και τους συμπατριώτες μου.

Ημέρα κατά την οποία  θα πρέπει να αποχωρισθώ από την θέση του Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Θύμαινα, τον Αγ. Μηνά, και το Αγαθονήσι, νησιά που αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο.

Αρωγός στην προσπάθεια μου υπήρξαν πάντοτε:

Η Ι. Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, η οποία ήταν πάντοτε κοντά μας και αισθανόμασταν την προστασία της εκκλησίας μας κάτι που το έχουμε ανάγκη στις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούμε, στο ιδιαίτερο περιβάλλον του Αιγαίου, για να διατηρήσουμε  το ισχύον καθεστώς του και να εξασφαλίσουμε την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας  δικαιώματα, μέσα από την αποτρεπτική μας ικανότητα και την ισχύ των όπλων μας.

Οι Βουλευτές του Νομού μας (πρώην και νυν).

Η τοπική αυτοδιοίκηση (πρώην και νυν) δια των Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων των νησιών μας.

Οι λοιποί Φορείς στους τομείς της Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της αρωγής στο συνάνθρωπό μας,  της Διαχείρισης του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού Θέματος κ.α.

Όλοι οι συμπατριώτες μου.

Ιδιαίτερη μνεία επιθυμώ να κάνω στους Εθνοφύλακες των νησιών μας και στους τοπικά διαμένοντες εφέδρους, οι οποίοι με την συνεχή παρουσία τους, το πάθος τους και την αγάπη τους για τις ένοπλες δυνάμεις, αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους και δηλώνουν ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο ταξίδι προσφοράς στην πατρίδα.

Αποτελεί χρέος τιμής για μένα να υπογραμμίσω ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των στόχων που τέθηκαν  με την ανάληψη των καθηκόντων μου, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εργατικότητα  και τον επαγγελματισμό όλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού  της Ταξιαρχίας, αλλά και την πλήρη στήριξη των οικογενειών τους, συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τις τοπικές κοινωνίες των  νησιών μας για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της 79 ΑΔΤΕ. Μέσα από αμοιβαία κατανόηση και αγαστή συνεργασία  μπορέσαμε  να επιτελέσουμε έργο επ’ ωφελεία τόσο των Μονάδων της Ταξιαρχίας όσο και  επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.

Απευθυνόμενος  στους αγαπητούς κατοίκους των νησιών που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης της Ταξιαρχίας, θα ήθελα να τους ζητήσω να συνεχίσουν να μας παρέχουν στήριξη και εκτίμηση και να μας περιβάλουν με  εμπιστοσύνη, την οποία τους διαβεβαιώνω  ότι η Ταξιαρχία και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν πρόκειται να προδώσουν ποτέ. Τους χρειαζόμαστε πλάι στο δύσκολο έργο μας, γιατί πιστεύουμε  ότι η άμυνα αυτού του τόπου, δεν είναι μόνο υπόθεση μόνο δική μας, αλλά  όλων όσων έχουμε την ιερή τιμή,  να πατάμε  τα χώματα αυτών των νησιών.

Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε με επιτυχία την αποστολή μας. Η  δύναμη των όπλων μας, το προσωπικό μας και η συμπαράταξη του τοπικού ακριτικού πληθυσμού, αποτελούν εχέγγυο αποτροπής και νίκης.

 

 

Σας ευχαριστώ

 

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin