14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Αρπάζουν γάτες απο τις γειτονιές.. για να προστατευτούν απο τα ποντίκια

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνεται ένα πρωτοφανές γεγονός για τα χρονικά της Σάμου.

Μετανάστες αρπάζουν από τους δρόμους οικόσιτα γατιά, αλλά και αδέσποτα που βρίσκονται στην πόλη.Τα πρώτα περίεργα δείγματα κατέγραψαν κάτοικοι, και όταν αντελήφθησαν ότι άρχισαν από τις γειτονιές να εξαφανίζονται τα γατιά.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία γυναίκας που μπροστά στα μάτια της αλλοδαποί άρπαξαν γάτες. Το γεγονός κατήγγειλε στο φιλοζωικό Σωματείο Σάμου.

Η ίδια αναφέρει: «Καλημέρα !Δεν ξέρω που ν απευθυνθώ. Η κατάσταση έχει γίνει τρομακτική ,με τις αδέσποτες γατούλες!!Έχω ακούσει από πολλούς, ότι οι φιλοξενούμενοι μας, παίρνουν τις γατούλες από το δρόμο γιατί τις θέλουν παρέα τους! Εχθές το βράδυ έγινα κι εγώ μάρτυρας τέτοιου περιστατικού! Ζητώ συγγνώμη, δεν μπόρεσα να αντιδράσω γιατί ήμουν μόνη και φοβήθηκα την αντίδραση των δύο μεταναστών!!!!Πώς μπορούμε να προστατέψουμε αυτά τα ζωάκια;»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Samos24 ,μια μερίδα προσφύγων και μεταναστών φτάνει  στο σημείο να αρπάζει τις γάτες από τις γειτονιές όχι για να τις φάνε όπως ακούγεται , αλλά για να εξολοθρεύσουν μέσω αυτών τα εκατοντάδες ποντίκια και τους αρουραίους που βρίσκονται κάτω από τα κοντέινερ τους , στο Hotspot .

Πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης του κέντρου για την καταπολέμηση και εξολόθρευση των ποντικιών και των αρουραίων με συχνές και εξειδικευμένες εργασίες, όπως  απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες που γίνονται κατά καιρούς, το φαινόμενο δεν λέει να εξαλειφθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία.

Για να φτάσουν οι άνθρωποι στο σημείο να αρπάζουν γάτες για να προστατευτούν από τα τρωκτικά ,σημαίνει ότι έχουν φτάσει στο στάδιο της απόγνωσης.

 

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin