22.9 C
Σάμος
18/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Αστυνομικοί Σάμου προς Χρυσοχοΐδη: Ζητάμε αμεση και ουσιαστική ενίσχυση της Δ.Α.

Την ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου με προσωπικό, στις τακτικές μεταθέσεις της νέας χρόνιας,ζητά με επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου.

Αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ

Η Ένωση μας, αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες και τα παράπονα των μελών της, από το σύνολο των Υπηρεσιών της Δ.Α. Σάμου, πηγάζοντας αποκλειστικά από την έλλειψη προσωπικού σε αυτές, ζητά την ουσιαστική ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου στις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις Αστυνομικού προσωπικού, με την κάλυψη των ογδόντα ένα (81) υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων.

Μια οργανική δύναμη επί σειρά ετών μονίμως ελλειμματική κατά 27%, ήτοι -223- αστυνομικοί υπάρχουσα δύναμη αντί -304- αστυνομικοί της προβλεπόμενης οργανικής, πολύ πριν ακόμα και από την εμφάνιση του μεταναστευτικού ζητήματος στον Νομό μας, το οποίο ενώ ήρθε αρχικώς να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες και στα ήδη υπάρχοντα καθήκοντα του προσωπικού, έχει καταστεί αδιαμφισβήτητα πλέον  πρωταρχικό όλων.

Αν σ’ αυτό το κενό οργανικών θέσεων και του μόνιμου πλέον μεταναστευτικού ζητήματος στον Νομό μας, συνυπολογίσουμε και τις έτερες πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες, όπως τις τουριστικές ανάγκες του Νομού, διαθέτοντας δύο (2) αερολιμένες εκ των οποίων ο ένας Διεθνής και τρία (3) σημεία εισόδου-εξόδου από την Χώρα/Ε.Ε., τις ανάγκες συνεχούς και αδιάλειπτης αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης της τοπικής κοινωνίας και πολιτών, γίνεται σαφέστατα αντιληπτό ότι το ελλειμματικό μόνιμο προσωπικό, του συνόλου των Υπηρεσιών της Δ.Α. Σάμου, όχι μόνο δεινοπαθεί καθημερινά για να ανταπεξέλθει πρακτικά στα βασικά καθήκοντά και υποχρεώσεις του, αλλά μονίμως δεινοπαθεί και για την διασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων του. Έλλειψη οργανικής δύναμης κατά 27% (-81-λιγότεροι Αστυνομικοί), δεν σημαίνει 27% λιγότερη αστυνόμευση στο Νομό ή η κατά 27% υπολειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Πρακτικά σημαίνει εξανέμιση της αστυνόμευσης και πλήρη υπολειτουργία Υπηρεσιών.

 

Κύριε Υπουργέ

Tην ώρα που η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει στα ακριτικά νησιά, δείξτε έμπρακτα την στήριξη και την συμπαράστασή σας στους υπηρετούντες Αστυνομικούς του Νομού Σάμου, με την άμεση όσο και ουσιαστική ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου με μόνιμο προσωπικό. Δεν χωράνε εκπτώσεις ούτε στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτή των συναδέλφων μας, των οποίων οι ψυχικές και σωματικές αντοχές έχουν εξαντληθεί. –

 

Related posts

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin

Εξιχνιάστηκε απάτη από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου

admin

Τρεις συλλήψεις στη Σάμο για ναρκωτικά

admin