11/06/2026
Σαμιακά

“Ατύχημα” κατά τη ρίψη του Σταυρού στον αγιασμό των υδάτων στη Σάμο

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και με τσουχτερό κρύο παρακολουθήσαμε ανήμερα των Θεοφανείων τον αγιασμό των υδάτων στην πόλη της Σάμου.

Παρουσία των αρχών του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιου αγίασε τα ύδατα με τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα. Έντεκα ατρόμητοι κολυμβητές έπεσαν στο νερό για να τον ανασύρουν, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο μέσα στο νερό!

Μικρό ατύχημα συνέβη, καθώς ο Σταυρός λύθηκε κατά τη στιγμή της ρίψης και χάθηκε στα παγωμένα νερά. (δείτε την κεντρική φωτογραφία)

Ο σεβασμιότατος όμως ήταν πολύ ψύχραιμος και χρησιμοποίησε εφεδρικό Σταυρό τον οποίο και ανέσυραν από το νερό οι κολυμβητές.
Μέχρι και λίγη ώρα μετά τη λήξη της τελετής οι προσπάθειες ανεύρεσης του πρώτου Σταυρού δεν απέδωσαν και για την ανάσυρση του ενεργοποιήθηκε η ομάδα αυτοδυτών Σάμου.

Φωτογραφίες από τον αγιασμό των υδάτων

Πηγή :isamos.gr

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ψηφιακή εποχή για το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σάμου

«Σε τριτοκοσμική κατάσταση η ακτοπλοΐα της Σάμου»: Επιστολή του Επιμελητηρίου στον Βασίλη Κικίλια

Άμεσοι ψεκασμοί στα αμπέλια της Σάμου για ευδεμίδα

Σύλλογος Δασκάλων: Από τον Ιανουάριο χωρίς χρήματα τα σχολεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Σάββατο 13 Ιουνίου οι εκλογές του Συλλόγου ΕυΠο: 10 υποψήφιοι, δύο εκλογικά κέντρα

Φωτιά στις φοιτητικές εστίες Καρλοβάσου: Καταστράφηκαν μηχανάκια