18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Αυτοκινητοπορείες του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών

Σε αυτοκινητοπορείες προχωρά το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ζητώντας τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών απο το ΚΥΤ Σάμου, διεκδικώντας ταυτόχρονα την άμεση στελέχωση όλων των δόμων υγείας στο νόμο Σάμου.

Αναλυτικά:

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Νέες και Νέοι,

Οι τελευταίες εξελίξεις στους καταυλισμούς της Μόρια και του Βαθιού, με τις πυρκαγιές και τα κρούσματα κορονοϊού, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το πόσο αδιέξοδη και επικίνδυνη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. να δημιουργούν στρατόπεδα-φυλακές στα νησιά μας εγκλωβίζοντας χιλιάδες απελπισμένες ζωές και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα τόσο στους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στον ντόπιο πληθυσμό.

Επιβεβαιώνουν ακόμα το πόσο επίκαιρο είναι το αίτημα των νησιωτών μας για άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα μας. Ένα αίτημα που βρίσκει εμπόδιο την πολιτική της Ε.Ε. που συμφωνούν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις μας και που εκφράζεται κυρίως με τις συμφωνίες του Δουβλίνου και της Ε.Ε. – Τουρκίας.

Εδώ, λοιπόν, στον πυρήνα του προβλήματος θα πρέπει να στοχεύει ο αγώνας μας και εδώ από την στάση μας θα κριθούμε όλοι.

Το Εργατικό Κέντρο του Νομού σταθερό στις θέσεις του από τότε που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε μια σειρά από χώρες της περιοχής και μη, συνεχίζει τον αγώνα του στην ίδια κατεύθυνση. Στις 15 Σεπτέμβρη πραγματοποίησε νέα σύσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή δεκάδων σωματείων και μαζικών φορέων όπου επιβεβαιώθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης και αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων με κάθε μορφή δράσης.

Στα πλαίσια αυτά ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, όλο το σαμιώτικο λαό να εκφράσουν αγωνιστικά το αίτημά μας για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών – άμεση στελέχωση όλων των δομών υγείας στο νομό και πάρουν μέρος σε δύο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΕΣ που θα ενωθούν στο Βαθύ

την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020

Μυτιληνιοί (στο θερινό κινηματογράφο) ώρα 6 μ.μ.

Κοκκάρι (στάση του ΚΤΕΛ-εστιατόριο ΜΑΡΙΝΑ-λίγο πριν την είσοδο του Κοκκαρίου ερχόμενοι από Καρλόβασι) ώρα 6.30΄ μ.μ.

Η Διοίκηση

Παλεύουμε για:

  • Κανένα ΚΥΤ κλειστό ή ανοιχτό. Να κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ. Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού.
  • Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και, αφού λάβουν τα κατάλληλα έγγραφα, και από τη χώρα προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες της Ε.Ε. που τους εγκλωβίζουν εδώ (Δουβλίνο, συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας).
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις που καταπατούν τα δικαιώματα των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, έτσι όπως προβλέπονται στη Συνθήκη της Γενεύης.
  • Να δημιουργηθούν επιτροπές ασύλου με ευθύνη Ε.Ε. και ΟΗΕ, μέσα στην Τουρκία, στα σύνορα με Συρία και Ελλάδα.
  • Σύντομη διαμονή σε αξιοπρεπείς, ανθρώπινες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι την τακτοποίηση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.
  • Να στελεχωθεί η Υπηρεσία Ασύλου με το αναγκαίο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.
  • Μαζικά και συχνά τεστ για τον κορονοϊό και θερμομετρήσεις, σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες και τους εργαζόμενους στις δομές με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής.
  • Το ίδιο να γίνεται σε όλους τους υγειονομικούς και άλλους κλάδους εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με ευρύ κοινό.
  • Μέχρι το μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών δημιουργία πλήρως στελεχωμένου Κέντρου Υγείας στο ΚΥΤ.
  • Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά, ζεστό νερό, σαπούνι κλπ) καθώς και όλων των απαραίτητων υγειονομικών υλικών και φαρμάκων από το κράτος σε επαρκή ποσότητα.
  • Μέτρα για την εξασφάλιση υποδομών και όλων των συνθηκών σωστής αντιμετώπισης περιστατικών covid. Άμεση μετακίνηση όσων νοσούν και όλων των ευπαθών ομάδων σε κατάλληλους χώρους.
  • Στελέχωση εδώ και τώρα όλων των δομών υγείας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σχέση εργασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού όπως π.χ. καθαριότητας στις δομές υγείας ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις λόγω κορονοϊού.

 

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin